Jump to content

Recommended Posts

Posted
czy opłacało by mi sie kupić pare cielont i wyżucić je na dwór od maja do listopada to około 6 miesięcy by było zbudował bym wiate i po 6 miesiącach do dalszej hodowli w budynkach albo na sprzedaż czekam do otpowieć czy te byki mi nie zdechnom i czy by mi sie to opłacało
Posted
czy mogom być ciągle na dwoże w razie zimnej nocy mam stodołe to by sie troche tam pomieściło ja planuje tak na początek z 10 sztuk żeby zobaczyć czy przetrfają ja tak to to ze 200 w następnym roku wypuszcze na pastfistka tera mi tulko 5 miesięcy będom rosnąć ale zobacze
Posted
Wielki postaraj się pisać poprawnie, dbajmy o nasz język ;) i nie bardzo mogę zrozumieć o czym piszesz, wytrzymają na dworze jednak jak będą mrozy to muszą byc w ciepłym pomieszczeniu ;) trzeba zadbać też o stały dostęp do wody na pastwisku, i mam pytanie, czym chcesz ogrodzic to pastwisko ? pastuch ?
Posted
Wielki wiata na 10 sztuk wielka byc nie musi ale jeżeli chcesz zwiększyć hodowlę to może chociaż zbuduj tak wiatę abys mógł ją później bez problemu powiększyć, inaczej będziesz musiał tą rozebrać i stawiać nową większą ;)
Posted
Zdechnąć nie zdechną, ale będzie im zimną. Należy dodać, że im zimnej tym przyrost masy będzie mniejszy, zatem w takiej wiacie wiele na wadze nie przybiorą zimą.
Posted

konstrukcja 18x55x6 - 140 000 zł netto z projektem.

18x55x4 - 135 000 zł

konstrukcja 22x55x6 - 190 000 zł netto z projektem.

22x55x4 - 185 000 zł

konstrukcja 15x55x6 - 115 000 zł netto z projektem.

15x55x4 - 110 000 zł

konstrukcja 20x55x6 - 170 000 zł netto z projektem.

20x55x4 - 165 000 zł

konstrukcja 12x55x6 - 90 000 zł netto z projektem.

12x55x4 - 85 000 zł to ile byków zmieści sie średnio pot tymi wiatami

Posted

wielki 124 jeżeli masz stodołę to steropian 5 lub 6 plus folia na górę jakieś drążki na nie folia plus słoma

i do minus 15 spokojnie wytrzyma ja zrobiłem coś takiego na rok a wytrzymało pięć steropian zaczął

znikać oczywiście wszystko zależy od zasobności portfela pozdro