Jump to content

Recommended Posts

Posted
Sam posiadam tą maszynę i polecam 30 każdemu, jak bym nie jeździł to dziennie nie spalę więcej niż 30l ropy. Traktor mało awaryjny, a jesli już to naprawa jest prosta i wiele rzeczy można zrobić samemu. Zmieści się prakycznie wszędzie, możesz podczepić wiele maszyn. Części zamiennych jest na rynku nawał. Pozdrawiam :)
Posted
C-330 to ciągnik z tradycją, niestety w dzisiejszych czasach już trochę zanika- ale uważam go za bardzo przydatnego do małych robótek mało pali, mało awaryjny - a jak coś się popsuje to koszt naprawy na oryginalnych częściach jest naprawdę niewielki. Jak robicie remont swoich "ciapków"- to kupujecie części oryginalne czy jakieś zamienniki??
  • 2 months later...
Posted

Witam, chcę się dowiedziec czy do c330 można zapiąc jakąś prase.

Mam 2ha do prasowania, zamierzam też jeździc na zamówienie.

Wiem, że były już takie tematy, ale chce wiedziec pewnie, żeby potem ciągnik się nie psuł.

Posted
Sipme 224 do 330 spokojnie podepniesz, będzie miała ciężko ale będzie szła. Najlepsza to jakaś mała prasa kostkująca z claasa new hollanda lub podobnej firmy. Może i podpiąć belarkę, bo podpinają prasy do belek po 30'stki, ale według mnie to jest już katowanie i c330 nie jest do takiego sprzętu.
Posted

Ursusa c330 nie polecam' date=' mały, awaryjny, nie ma dobrych części zamiennych. Poza tym, kto w dzisiejszych czasach używa takiego starocia

[/quote']

To "małe awaryjne starocie do którego nie ma części zamiennych" używam ja i wielu innych użytkowników tego forum oraz tysiące rolników w Polsce. To że 30 jest mała to jej atut bo może pracować jako ciągnik ogrodniczy i rolniczy, częsci zamiennych jest w brud i naprawdę różnej jakości, orginały są dobre, ale trzeba za nie zapłacić, a jak ktoś kupuje chińszczyznę o połowę taniej to niech się nie spodziewa cudów. Co do awaryjności Ursusa c330 to nie ma dyskusji że jest to jeden z najmniej awaryjnych ciągników. Pozdrawiam :)

Posted
c 330 to bardzo fajny nie dużo spalający paliwa ciągnik można nim zrobić praktycznie wszystko praktycznie do wszystkiego można podpiąć np. kosiarka rotacyjna prasa do słomy opryskiwacz itd idealny na małe gospodarstwa
Posted
Koledzy wyżej już chyba wszystko wymienili więc mam mało do dodania ;) sam mam c-328 któremu niedługo puknie 50 latek ;) i to jest właśnie fenomen tego ciągnika że mając prawie pół wieku nadal tyle rzeczy można nim robić, są to ciągniki ponad czasowe i pewnie jeszcze długo długo będziemy je oglądać ;)
Posted
Ciapek jest bardzo wytrzymały i idealny do lekkich prac typu nawóz, pryskanie, prace w ziemniakach, przetrząsanie siania itp. Do ciężkich prac nie jest zbyt dobry bo to jednak tylko 30 koni i mała masa. Acha i jeszcze z moich odczuć to przy niektórych pracach brakuje biegu między 4 a 5 po prostu 4 za wolna a 5 już za szybka.
  • 5 years later...