Jump to content

Recommended Posts

Posted
Mam okazje kupić 2,5 ha ziemi , jest to trochę klasy IV a reszta V. I nie wiem czy właściciel nie postawił sobie zbyt dużej ceny. Moje pytanie jest takie ile wy byście za to dali??
Posted
ja w marcu kupowalem ziemie IV klasy za 40 tys za hektar.... Też wydaje mi sie ze drogo płaciłem, ale dobrze ze dalem wczesniej przedpłate, bo juz byl ktos kto chcial mnie podkupic wiec dawal wiecej. okolice kujaw.
Posted
Trochę kiepskie pytanie bo cena ziemi jest inna w każdym województwie... Po pierwsze musisz się zorientować ile kosztuje taki ha gruntów w twojej gminie ( takiej klasy) a potem ewentualnie negocjować z właścicielem. Wątpię że uzyskasz konkretną sumę od użytkowników forum. Poza tym wiadomo sprzedający chce jak najwięcej kupujący jak najmniej zapłacić. Chociaż mogę się mylić powodzenia.
Posted

U nas (Wielkopolska) ziemia jest droga, hektar ziemi ornej 3 klasa kosztuje około 80 tysięcy. Ale jak komuś pasuje to nawet potrafią płacić 200tysięcy. Tak więc Ty tez powinieneś patrzyć pod katem tego ile ty chcesz zapłacić, ile kupno tego kawałka Ci da, czy jest jakaś alternatywa kupna innej ziemi itp.

Bo u nas ziemia nie dość że droga to jak tylko gdzieś coś pojawi się na sprzedaż to od razu zostaje sprzedana, bo chętnych do zakupu jest dużo,

Posted
200 tys to moze blisko miasta, i raczej kupione do celow nie rolniczych, tylko grunt pod jakas fabryke czy cos takiego. bynajmniej tak mi sie wydaje, zaden rozsadny rolnik nie da tyle ze hektar. chyba ;p
Posted

Właśnie cena różni się bardzo w zależności od regionów, chyba najdroższa to jest w Wielkopolsce i Dolnośląskim.

U mnie w kaliskim to ziemia była sprzedawana nawet po 100tys za ha ale to wyjątek bo była w dobry punkcie. Normalnie to ok 50-70tys zależności też gdzie.

• 2 weeks later...