Jump to content

Recommended Posts

Posted
problem leży w człowieku a nie w gospodarce jak kocha to zrobi wszystko by być razem. ja nauczyłam się wszystkiego od podstaw nigdy niewrócę do miasta.kocham wieś a pracuję w sezonie po 16 godz. ale jak jestem zmęczona to wiem że żyje.
Posted
Dziewczyny _ kobiety, które chcą na wsi pracować i żyć to wyjątkowe istoty. Należy je szanować. Z reguły kobiety (bez obrazy) pragną wygodnie i dostatnio żyć bez zbytniego wysiłku - bez brudnej i ciężkiej pracy na okrągło - a więc: MIASTO, ETACIK W BIURZE, PASAŻE W CENTRACH HANDLOWYCH. Cieszę się, że są te wyjątki - one mają wielki dar od Boga. Dar miłości. Jeśli chcą z wami w tym błocie, łajnie i deszczu zasuwać to naprawdę was KOCHAJĄ. Gratulacje.
Posted
jandrzej57 masz całkowitą racje zgadzam się z tym co napisałeś. Ja nie wiem co te dziewczyny widzą w tym mieście, dla mnie osobiście to jest masakra tam mieszkać. Miałem kilka dziewczyn ale żadna nie chciała słuchać o siedzeniu na wsi.
Posted
moim zdaniem to kwestia wychowania i charakteru wychowania bo jeśli od dziecka była nauczona pracować i być taką "i do tańca i do różańca" to wiś nie jest żadna przeszkodą ja sama mieszkam na wsi wychowuje dziecko pracuje skończyłam studia... i chociaż mam masę obowiązków ciesze się że mieszkam na wsi
Posted
Teraz wies to nie to samo co kilkanascie lat temu.Technika poszla ostro do przodu.Jest duzo lzej.Ciezka praca na wsi to mit.Owszem sa dni kiedy naprawde trzeba sie przylozyc ale sa dni kiedy szuka sie roboty.Jak teraz zima.Krowki sie nakarmi,wydoi i tyle.Byle do wiosny.
Posted
O to chodzi teraz zimą to się szuka coś do roboty. Tylko krąży jeszcze ten stereotyp że ludzie na wsi są zacofani, a to nie jest prawda bo już duża grupa osób skończyła studia i pracuje na roli.
Guest zielony
Posted
Fajny wątek, też długo miałem problem ze znalezieniem kobiety, która chciałaby ze mną prowadzić gospodarstwo. Jednak udało się! A co do wykształcenia to oboje jesteśmy po studiach, ja po prostu kocham wies i pracę a żona się również przekonała, że to świetny sposób na życie.
Posted
ciekawe co mówicie... ja nie mam zbyt wielkiego gospodarstwa i dlatego pracuje poza robota państwowa równiez pracuje dorywczo czesto nocami tak ze ciekawie jest i nie nażekam sam do wszystkiego dochodziłem ale jakoś żadna jak narazie nie jest skłonna być przy mym boku coś im nie odpowiada...
Posted

mysia 321 Ty właśnie jesteś jedną z tych WYJĄTKOWYCH. Gratulacje dla Twojego MEN'a- szczęściarz.

Mechanizacja, nowoczesność - powiadacie. Na gospodarstwie jest co dłubać przez cały dzień. Gdyby nie to - to dla mnie osobiście wieś byłaby nieciekawa. Albo to lubisz albo nie. Tak mówcie swoim kandydatkom na waszą lepszą połowę. Niech wiedzą jak jest. Bo albo będą z wami albo obok.

• 1 month later...
Posted

Czy nie macie problemu ze znalezieniem dziewczyny ktora chce pracowac w gospodarstwie?

Ja do pracy w gospodarstwie zatrudniam dwóch facetów nie wiem czemu zależy tobie żeby prace wykonywała kobieta

Posted

czym innym jest praca w gospodarstwie a łóżko to zupełnie inna rzecz

szkoda że nie wiesz tego

Posted

Tak właśnie mówie zawsze mojej narzeczonej.Jestes wyjatkowa,bo chcesz tu ze mna pracowac.A ona mowi ze robic trzeba wszedzie a tu to przynajmniej na swoim.

NIE MÓW TEGO ZAWSZE WYSTARCZY RAZ

ZACZNIJCIE ROZMAWIAĆ NA PRZYJEMNIEJSZE TEMATY

Posted

Z TWOICH WYPOWIEDZI WYNIKA ŻE MASZ PROBLEMY Z LOGICZNYM MYŚLENIEM

STARAŁEM SIĘ ZASUGEROWAĆ TOBIE

A LOGIKA NIE JEST NIENORMALNA

Posted

PISAŁEŚ,ŻE ZAWSZE JEJ TO MÓWISZ A KLEPANIA JEDNEGO W KOŁO NIE LUBI NIKT

ZNAWCO KOBIET.