grzesiek12031980 Posted February 3, 2011 Author Report Posted February 3, 2011 Tak,nie lubia marudzenia.Ale akurat tego moga sluchac bez przerwy i w kazdej ilosci. Quote
Guest Gość Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 Ja też jestem ze wsi ale dziś to już praktycznie miasto, też lubię zabawę w rolnika i też szukam żony z prawdziwej polskiej wsi, może jakaś się tu znajdzie. 18+ Quote
Guest Gość Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 GOŚCIU POSZUKAJ NA PORTALU RANDKOWYM A GRZEŚKA SIĘ NIE SŁUCHAJ PO TYM CO NAPISAŁ NA TYM FORUM MOŻNA DOJŚĆ DO WNIOSKU ŻE KOBIETA DLA NIEGO TO TEMAT TABU JEST CZYMŚ O CZYM CZYTAŁ W NECIE W REALNYM ŚWIECIE COŚ NIEOSIĄGALNEGO Quote
Guest Moris Posted April 18, 2011 Report Posted April 18, 2011 HejNie wiem czemu oceniacie dziewczyny ktore pracuja w miescie w sposob- biuro, pasazyki handlowe itp.. . Przeciez praca w rolnictwie nie jest jedyna sluszna opcja, a urobic ręce po lokcie mozna takze w miescie.Ja pracuje w miescie (choc wyprowadzilam się "pod") i nie wyleguję się całymi dniami tylko zasuwam wlasnie w biurze zeby utrzymac dom, a potem przy wlasnym domu, nawet jesli chodzi o typowo "męskie" zajęcia - drobne naprawy, malowanie, itp - i jestem naprawde zmeczona i nie czuję się pustą lalą.Pracowac i zyc uczciwie mozna wszedzie, a gdzie to juz sprawa wyboru i takze kompromisu w zwiazku. Quote
kar0711 Posted July 25, 2011 Report Posted July 25, 2011 Żona nie jest po to aby pracowała w polu lub oborze, ale po to aby zajmowała się gospodarstwem domowym i dziećmi. Praca w domu i wychowanie dzieci więcej zdrowia i pracy wymaga niż pole i obora. A w pole to może iść się opalić jeśli chce przy gracowaniu buraka żeby cudownie wyglądała. Gdy wracam do domu na obiadek zawsze o 14.00 i widzę że jest posprzątane, dzieci zadbane to jestem bardzo szczęśliwy że mam taka cudowną żonkę która potrafi tak się zorganizować że jest wszystko na czas. Quote
grzesiek12031980 Posted July 27, 2011 Author Report Posted July 27, 2011 To chyba masz tylko zboze na polu. Quote
Guest kina Posted September 4, 2011 Report Posted September 4, 2011 Czy nie macie problemu ze znalezieniem dziewczyny ktora chce pracowac w gospodarstwie? Quote
Guest Gość Posted September 4, 2011 Report Posted September 4, 2011 ja jestem kobietom urodzonom na roli robie wszystko w oborze i w polu potrafie pracować 20godzin a obiad jest zawsze i to nie byle jaki. Jsk ktoś chce to zrobi wszystko, nawet to najbardziej obrzydliwe. mój maż potrafi też zrobić w domu i tak sie uzupełniamy:) nawet potrafimy razem piwko na dobrym meczu wypić Quote
kinga Posted September 20, 2011 Report Posted September 20, 2011 Jestem w szoku jak tu mężczyźni chwalą kobiety na roli mnie nigdy nikt nie pochwalił bo poprostu tak ma być!!! jestem kobietą zadbanom młodom. Co nieprzeszkadza mi wstać o 6 rano żeby wszystko zrobić. Ztym człowiek się rodzi:) Quote
Basia84 Posted October 5, 2011 Report Posted October 5, 2011 http://www.rolnik-forum.pl/Thread-szukam-rolnika-na-meza Quote
autoban Posted February 24, 2012 Report Posted February 24, 2012 kar0711 łza mi się w oku zakręciła jak przeczytałam co napisałeś, naprawdę szkoda że mężczyżni tak rzadko doceniają to co robią koniety na wsi a prawda jest taka że ludzie z miasta mało znają życie,bardzo mało, owszem może i zdarza się że pracują cięzko ale mają zupełanie inne prorirytety, a kobiety ze wsi są moim skromnym zdaniem lepiej zorganizowane, lepiej sobie radzą w trudnych sytuacjach, poza tym ciężka praca buduje charakter i rtaki właśnie mają te kobiety ze wsi, silny charakter Pozdarwiam ,poszukująca rolnika Quote
Paula87 Posted February 24, 2012 Report Posted February 24, 2012 Mężczyźni dziś chyba są już trochę przyzwyczajeni do tego, że kobieta robi wszystko, a my do takiego stylu życia też przywykłyśmy...Ja staram się dzielić obowiązki i tyle. Pracuje, zajmuje się domem -to co każda kobieta, ale nie będę za wszystko wyręczać. Złoty środek najlepszy:) Quote
muzyk Posted February 24, 2012 Report Posted February 24, 2012 Witam.Wcale się nie dziwię że panowie chwalicie swoje dziewczyny i żony.Moja żona nie ma maszyny na której by nie pojechala a jak pięknie orze tylko pług ja ustawiam w tym roku bede ją uczył ciąć kombajnem ma dar do maszyn.Pozdrawiam. Quote
Lidia22 Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 Ha a ja mam problem ze znalezieniem męża ktory zamieszka ze mna na gospodarstwie Quote
bardzomalorolny Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 Ech u nas niestety większość dziewczyn ucieka do miasta, a jak już jakaś zostaje to nawet nie ma koło domu kur, bo gdzieżby wyszła się osmrodzić. Quote
Jewhen Posted April 18, 2021 Report Posted April 18, 2021 Będziecie się smiali, ale to nie grzech. J Jestem Ukraińcem, ateistą, mieszkam i zarabiam w Polsce. Mam 50 lat. Znam kilka języków i mam kilka zawodów, w tym:*Biolog – ukończyłem uniwersytet w Odessie*Menedżer ds. logistyki międzynarodowej i handlu mędzynarodowego – pracowałem przez kilka lat*Tłumacz tekstów – pracowałem przez kilka lat zdalnie*Operator i programista maszyn CNC (frezarki, tokarki etc.) Chcę;*Dostać obywatelstwo Rumunii – prawdopodonie będe miał za 1 rok, złożyłem wniosek, czekam na decyzję.*Dobrze zarobić w jednym z krajów Europy Zachodniej.*Stworzyć rodzinę z kobietą, która chciałaby urodzić dziecko.*Stworzyć gospodarstwo rolne na Południu Ukrainy. U nas za półroku zacznie działać rynek ziemi ornej. 1 ha będzie kosztował ok. 2000-2500 USD. Chciałbym poznać kobietę, która;*Jest ateistką*Jest śmiałą, ale rozsądną osobą Nie będę prosił o żadnej pomocy w prowadzeniu gospodarstwa.To wszystko brzmi wesoło, wiem o tym. Ale to szansa przeżyć jeszcze jedno życie. Do rzeczy, ja wyrosłem w Estonii. To kraj bogatszy od Polski. Ale ja nie chcę wróczyć do tamtąd. Jestem romantykiem. Ale zawsze sięgam celu, jeżeli to zależy tylko ode mnie. Z kobietą zawsze wszystko jest bardziej problematycznie, dlatego szukam takiej jak ja. J Quote
Sołtys Michał Posted April 26, 2021 Report Posted April 26, 2021 Bo z dziewczynami nigdy nie wie się, nie wie nic. Najlepiej brać je takie jakie są i nie przejmować się tym co mówią Jutro będą mówić zupełnie coś innego. Quote
Recommended Posts