Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ja też jestem ze wsi ale dziś to już praktycznie miasto, też lubię zabawę w rolnika i też szukam żony z prawdziwej polskiej wsi, może jakaś się tu znajdzie. 18+:heart:
Posted
GOŚCIU POSZUKAJ NA PORTALU RANDKOWYM A GRZEŚKA SIĘ NIE SŁUCHAJ PO TYM CO NAPISAŁ NA TYM FORUM MOŻNA DOJŚĆ DO WNIOSKU ŻE KOBIETA DLA NIEGO TO TEMAT TABU JEST CZYMŚ O CZYM CZYTAŁ W NECIE W REALNYM ŚWIECIE COŚ NIEOSIĄGALNEGO
  • 2 months later...
Guest Moris
Posted

Hej

Nie wiem czemu oceniacie dziewczyny ktore pracuja w miescie w sposob- biuro, pasazyki handlowe itp.. ;) .

Przeciez praca w rolnictwie nie jest jedyna sluszna opcja, a urobic ręce po lokcie mozna takze w miescie.

Ja pracuje w miescie (choc wyprowadzilam się "pod") i nie wyleguję się całymi dniami tylko zasuwam wlasnie w biurze zeby utrzymac dom, a potem przy wlasnym domu, nawet jesli chodzi o typowo "męskie" zajęcia - drobne naprawy, malowanie, itp - i jestem naprawde zmeczona i nie czuję się pustą lalą.

Pracowac i zyc uczciwie mozna wszedzie, a gdzie to juz sprawa wyboru i takze kompromisu w zwiazku.

• 3 months later...
Posted
Żona nie jest po to aby pracowała w polu lub oborze, ale po to aby zajmowała się gospodarstwem domowym i dziećmi. Praca w domu i wychowanie dzieci więcej zdrowia i pracy wymaga niż pole i obora. A w pole to może iść się opalić jeśli chce przy gracowaniu buraka żeby cudownie wyglądała. Gdy wracam do domu na obiadek zawsze o 14.00 i widzę że jest posprzątane, dzieci zadbane to jestem bardzo szczęśliwy że mam taka cudowną żonkę która potrafi tak się zorganizować że jest wszystko na czas.
  • 1 month later...
Posted

Czy nie macie problemu ze znalezieniem dziewczyny ktora chce pracowac w gospodarstwie?

Posted
ja jestem kobietom urodzonom na roli robie wszystko w oborze i w polu potrafie pracować 20godzin a obiad jest zawsze i to nie byle jaki. Jsk ktoś chce to zrobi wszystko, nawet to najbardziej obrzydliwe. mój maż potrafi też zrobić w domu i tak sie uzupełniamy:) nawet potrafimy razem piwko na dobrym meczu wypić
  • 3 weeks later...
Posted
Jestem w szoku jak tu mężczyźni chwalą kobiety na roli mnie nigdy nikt nie pochwalił bo poprostu tak ma być!!! jestem kobietą zadbanom młodom. Co nieprzeszkadza mi wstać o 6 rano żeby wszystko zrobić. Ztym człowiek się rodzi:)
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

kar0711 łza mi się w oku zakręciła jak przeczytałam co napisałeś, naprawdę szkoda że mężczyżni tak rzadko doceniają to co robią koniety na wsi

a prawda jest taka że ludzie z miasta mało znają życie,bardzo mało, owszem może i zdarza się że pracują cięzko ale mają zupełanie inne prorirytety,

a kobiety ze wsi są moim skromnym zdaniem lepiej zorganizowane, lepiej sobie radzą w trudnych sytuacjach, poza tym ciężka praca buduje charakter i rtaki właśnie mają te kobiety ze wsi, silny charakter

Pozdarwiam ,poszukująca rolnika

Posted
Mężczyźni dziś chyba są już trochę przyzwyczajeni do tego, że kobieta robi wszystko, a my do takiego stylu życia też przywykłyśmy...Ja staram się dzielić obowiązki i tyle. Pracuje, zajmuje się domem -to co każda kobieta, ale nie będę za wszystko wyręczać. Złoty środek najlepszy:)
Posted
Witam.Wcale się nie dziwię że panowie chwalicie swoje dziewczyny i żony.Moja żona nie ma maszyny na której by nie pojechala a jak pięknie orze tylko pług ja ustawiam w tym roku bede ją uczył ciąć kombajnem ma dar do maszyn.Pozdrawiam.
  • 2 weeks later...
  • 9 years later...
Posted

Będziecie się smiali, ale to nie grzech.  J

Jestem Ukraińcem, ateistą, mieszkam i zarabiam w Polsce. Mam 50 lat. Znam kilka języków i mam kilka zawodów, w tym:

*Biolog – ukończyłem uniwersytet w Odessie

*Menedżer ds. logistyki międzynarodowej i handlu mędzynarodowego – pracowałem przez kilka lat

*Tłumacz tekstów – pracowałem przez kilka lat zdalnie

*Operator i programista maszyn CNC (frezarki, tokarki etc.)

Chcę;

*Dostać obywatelstwo Rumunii – prawdopodonie będe miał za 1 rok, złożyłem wniosek, czekam na decyzję.

*Dobrze zarobić w jednym z krajów Europy Zachodniej.

*Stworzyć rodzinę z kobietą, która chciałaby urodzić dziecko.

*Stworzyć gospodarstwo rolne na Południu Ukrainy. U nas za półroku zacznie działać rynek ziemi ornej. 1 ha będzie kosztował ok. 2000-2500 USD.

Chciałbym poznać kobietę, która;

*Jest ateistką

*Jest śmiałą, ale rozsądną osobą

Nie będę prosił o żadnej pomocy w prowadzeniu gospodarstwa.

To wszystko brzmi wesoło, wiem o tym. Ale to szansa przeżyć jeszcze jedno życie. Do rzeczy, ja wyrosłem w Estonii. To kraj bogatszy od Polski. Ale ja nie chcę wróczyć do tamtąd. Jestem romantykiem. Ale zawsze sięgam celu, jeżeli to zależy tylko ode mnie. Z kobietą zawsze wszystko jest bardziej problematycznie, dlatego szukam takiej jak ja.  J