konrad123450@onet.pl Posted May 23, 2013 Report Posted May 23, 2013 można nie ścielić bo zamiast posadzek na której leży słoma są ruszta coś podobnego do kratek a na legowisku krowa ma takie specjane maty które są posypywane zazwyczaj pisakiem dla większego komfortu Quote
Miki Posted May 24, 2013 Report Posted May 24, 2013 Jest to po prostu System Chowu Bezściółkowego. Jeśli chcesz to polecam poczytać w google o tym Pozdrawiam Quote
pablos Posted May 26, 2013 Report Posted May 26, 2013 jeżeli cię to naprawdę intreresuje być morze chcesz zmodernizować w ten sposób swoją oborę mogę co nieco doradzić gdyż chowam krowy w tym systemie kilkanaście lat pozdro ! Quote
Jan-ros77 Posted May 28, 2013 Report Posted May 28, 2013 Dokładnie masz w oborze ruszta podłogowe, pod nimi jest otwór i wszystko ląduje tam. jest to wygodne ale tez nie tanie rozwiązanie Quote
przemek2092 Posted May 28, 2013 Report Posted May 28, 2013 Pewnie wydatek spory ale później sporo sie zyska, czy ktoś przerabiał starą oborę na taki system czy budowaliście całą oborę od nowa już z tym systemem ? Quote
pablos Posted May 29, 2013 Report Posted May 29, 2013 witam jeżeli masz oborę uwięziową na tzw rowkach w miejsce rowka montujesz kratę szerokość min 80 cm stanowisko powinno wystawać ponad kratę min 15 cm na stanowisko mata ja kupiłem z taśmociągu górniczego orginalne gumowe nie polecam wyciągają się najlepsze z pianki niestety drogie ! Quote
Recommended Posts