Jump to content

Recommended Posts

Posted
Wydaje mi się że dodałeś nawozu czyli azotu do gleby i teraz Twoja pszenica będzie lepiej rosła. Tylko jeśli będzie miała za dużą dawkę to może ją spalić lub może stać się taka ciemno zielona i będzie za szybko rosła aż się położy, jednak to taka radykalna możliwość i jestem przekonany że nic się złego nie stanie jednak mogę się mylić. Pozdrawiam :)
Posted

jeżeli nie spali to może być tak jak pisze voytek. ale wytłumacz jeszcze jak można pomylić saletrę z mocznikiem?

A co ty tłumaczyć, pośpiech i tyle.

A do tego w tym roku kupiłem saletrę w małych workach.

• 2 weeks later...
Posted

dokładnie, w pośpiechu można się pomylić, ja też czasami tak miałem, że śpiesząc się dodałem co nie trzeba. pomylić się rzecz ludzka.

A co do Twojej sytuacji pablof15 to myślę, że nie zaszkodzi to Twojemu zbożu także raczej nie masz się co martwić, zbierać będzie co ;) Pozdrawiam.

Posted
Nic sie nie stalo tylko ze jest mokro cieplo i moze ja polozyc ale o spaleniu nie ma mowy. Mam pytanko jaka ilosc dawales na ha bo moze jak ta dawka byla mala to nawet ci nie wylegnie. Szykuj kombajn bo bedzie co zbierac:)