pablof15 Posted May 24, 2013 Report Posted May 24, 2013 Przez pomyłkę zamiast mocznika dałem saletrę (ok 10 kg na 400 l wody) z sonatą na pszenicę jarą.Czy mogłem w ten sposób zaszkodzić pszenicy? Quote
VoYtek8 Posted May 24, 2013 Report Posted May 24, 2013 Wydaje mi się że dodałeś nawozu czyli azotu do gleby i teraz Twoja pszenica będzie lepiej rosła. Tylko jeśli będzie miała za dużą dawkę to może ją spalić lub może stać się taka ciemno zielona i będzie za szybko rosła aż się położy, jednak to taka radykalna możliwość i jestem przekonany że nic się złego nie stanie jednak mogę się mylić. Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted May 24, 2013 Report Posted May 24, 2013 jeżeli nie spali to może być tak jak pisze voytek. ale wytłumacz jeszcze jak można pomylić saletrę z mocznikiem? Quote
pablof15 Posted May 24, 2013 Author Report Posted May 24, 2013 jeżeli nie spali to może być tak jak pisze voytek. ale wytłumacz jeszcze jak można pomylić saletrę z mocznikiem? A co ty tłumaczyć, pośpiech i tyle.A do tego w tym roku kupiłem saletrę w małych workach. Quote
kajla455 Posted June 1, 2013 Report Posted June 1, 2013 dokładnie, w pośpiechu można się pomylić, ja też czasami tak miałem, że śpiesząc się dodałem co nie trzeba. pomylić się rzecz ludzka.A co do Twojej sytuacji pablof15 to myślę, że nie zaszkodzi to Twojemu zbożu także raczej nie masz się co martwić, zbierać będzie co Pozdrawiam. Quote
troszkin Posted June 2, 2013 Report Posted June 2, 2013 Nic sie nie stalo tylko ze jest mokro cieplo i moze ja polozyc ale o spaleniu nie ma mowy. Mam pytanko jaka ilosc dawales na ha bo moze jak ta dawka byla mala to nawet ci nie wylegnie. Szykuj kombajn bo bedzie co zbierac:) Quote
Recommended Posts