Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Wyodrębniłem sobie mały kawałek ziemi i stworzyłem ogród. Posadziłem drzewka ozdobne, kwiaty i zbudowałem altankę. Chciałem jednak jeszcze założyć automatyczne podlewanie. Poczytałem zatem trochę w internecie na ten temat. Znalazłem oczywiście wiele różnych informacji, ale sami wiecie jednak jak to jest z wiadomościami w internecie. Zależy mi zatem na fachowej opinii osób, które montowały coś takiego u siebie. Co i gdzie trzeba kupić? Ile to kosztuje? Z czym się to wiąże? Będę wdzięczny za wszelkie rady i informacje :).

Pozdrawiam

Posted
Witam, ja w zeszłym roku montowałem taki system nawadniania u siebie w ogrodzie - taśma kroplująca przykryta korą pod iglaki i potem koło kwiatów oraz zwykłe zraszacze pulsacyjne. Cenowo nie wychodzi to jakoś bardzo drogo, najdroższy był wąż, bo brałem taki lepszy, a potem szybkozłączki, taśma kroplująca i inne łączniki to już najmniejszy wydatek. Na początek musisz sobie zrobić projekt, gdzie puścisz taśmy, gdzie się podłączysz itd. Jak wymierzysz ile metrów węża/taśmy potrzeba, to dobierasz potrzebne łączniki i już ;) Ja zamawiałem wszystko przez internet, jeszcze mi doradzili co i jak sklep - tutaj