Wielki124 Posted May 25, 2013 Report Posted May 25, 2013 zbudowałem na dworze 2 zagrody dla królików i potrzebuje ok 1000 królików gdzie je można kupić Quote
pawelxy1 Posted May 25, 2013 Report Posted May 25, 2013 W sklepie rolniczym, u hodowców lub w internecie.Troszkę samowystarczalności kolego;d Quote
przemek2092 Posted May 27, 2013 Report Posted May 27, 2013 Wybacz że zapytam ale po co ci 1000 sztuk królika ? Quote
Tofik Posted May 28, 2013 Report Posted May 28, 2013 Moze po to zeby po roku miec jakies 4000-5000 sztuk:) Quote
Tofik Posted May 28, 2013 Report Posted May 28, 2013 Tak spytam z ciekawosci po ile chodzi kilo krolika?Pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted May 28, 2013 Report Posted May 28, 2013 Koledzy ale najpierw żeby mieć te 4 czy 5 tys, trzeba mieć klatki wyposażenie, a nie dwie zagrody... wybaczcie ale nie bardzo rozumiem czemu służy ten remat, pozdrawiam Quote
pawelxy1 Posted May 29, 2013 Report Posted May 29, 2013 przemo ten temat służy jak inne tematy Wielkiego do zaśmiecania forum ;/ ech Quote
Wielki124 Posted May 29, 2013 Author Report Posted May 29, 2013 pawelxy1 forum to ty zaśmiecasz zagrody mam na dwoże i som jusz przystosowane do królików za kilo królika wychodzi od 9 zł do 13 Quote
pawelxy1 Posted May 29, 2013 Report Posted May 29, 2013 Wielki po pierwsze ja nie tworze bezsensownych tematów typu kto ile ma czego i co hoduje.Po drugie zagrody muszą być przystosowane bo inspekcja ci się dobierze do dupska.Po trzecie musisz liczyć się ze stratami w przypadku chorób królików itp.Po czwarte za kilo chyba więcej wyciągniesz kasy jak się postarasz. Quote
Tofik Posted May 29, 2013 Report Posted May 29, 2013 Pawel nie wcinaj sie niepotrzebnie do tematu jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia bo twoje uwagi czasami sa zbedne wiec jak ci temat nie pasuje to nie musisz zabierc glosuA co do krolikow to sam myslalem uchodowac kilka sztuk na pasztecik albo w jakims sosiku:)Podrawiam Quote
przemek2092 Posted May 30, 2013 Report Posted May 30, 2013 Kilka sztuk, możesz wtedy je dopilnować, rozsadzic na samce i samiczki, a tutaj jest mowa o 1000 szt i dwóch zagrodach, wielki co tam masz za wyposażenie ? jaki system pojenia zastosowałeś ? i gdzie znajdują sie te twoje klatki ? Quote
Miki Posted June 1, 2013 Report Posted June 1, 2013 @Wielki124 proszę o poprawę ortografii bo w przeciwm razie poleca punkty. Bo czasem nie da się czytać i zrozumieć. Pozdrawiam! Quote
bardzomalorolny Posted June 4, 2013 Report Posted June 4, 2013 A ja przyłączam się do pytania Przemo. Jakiej wielkości masz te zagrody?? Zadaszone jakoś, poidła, no ogólnie jakbyś mógł to napisz wszystko jak to masz zrobione, bo ciekawie to może wyglądać. Także bardzo proszę o odpowiedź. Quote
Tofik Posted June 4, 2013 Report Posted June 4, 2013 A moze Wielki jest DYSORTOGRAFIKIEM i dlatego tak pisze.Choc niestety nie ktore z jego bledow powalaja z nogPozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted June 4, 2013 Report Posted June 4, 2013 Jeśli by nim by byl to by napisal że by dać mu spokój. Quote
VoYtek8 Posted June 4, 2013 Report Posted June 4, 2013 Tak teraz nawymyślali dysortografii, dysgrafii i innych rzekomych dolegliwości. Przepraszam jeśli kogoś tym urażę, bo z góry piszę że nie chce tego robić, ale nie ważne czy jest dysortografikiem czy nie to jemu jak zapewne każdemu z nas źle napisany wyraz podkresla się na czerwono, więc czasem zanim naciśnie "Odpowiedz" mógłby zobaczyć co jest podkreślone i to poprawić. Wiem że to wielki off-topic, ale myślę że takie błędy ortograficzne to wina tylko i wyłącznie naszego systemu oświaty, bo dziesiątki lat temu w szkole, musieli nauczyć ucznia poprawnej pisowni czy wymowy, a nawet kaligrafia była szkolona, teraz wystarczy że się przyniesie papierek od lekarza i dzieciak ze wszystkiego jest zwolniony i pobłażliwej oceniany przez całą edukację i na egzaminach. Przez to właśnie "som" takie "żeczy" w "dsisiejszyh" "czazah". Jeśli kogos uraziłem to przepraszam i wybaczcie także za offtopic ale widząc co się dzieje na forum od pewnego czasu nie mogłem się powstrzymać żeby to napisać. Pozdrawiam Quote
Wielki124 Posted June 4, 2013 Author Report Posted June 4, 2013 częściowo zadaszone mają sterty gałęzi i nory a wymiary to 1 120 na 120 a druga to 200 na 200 jeszcze się kcecie coś dowiedzieć to piszcie poidła to gównie własnej roboty Quote
kubusjettaII Posted June 4, 2013 Report Posted June 4, 2013 i widzisz voytek jak kulą w płot... Quote
VoYtek8 Posted June 4, 2013 Report Posted June 4, 2013 Wcześniej było mi trochę szkoda że dorosły mężczyzna robi takie błędy, ale jak przeczytałem ostatni post napisany przez "Wielki124" to śmieję się od 10 minut i nie mogę przestać.... Pozdrawiam Quote
bardzomalorolny Posted June 5, 2013 Report Posted June 5, 2013 A na te króliki masz jakiś kontrakt czy tak będziesz sprzedawał?I z czego są wykonane te zagrody??Jaki sposób wywalania obornika?I jaką paszą będziesz karmił?? Quote
Recommended Posts