sszymonss Posted May 25, 2013 Report Posted May 25, 2013 Mam pytanie odnośnie tego zegara z prawej strony z przodu belarki .Kiedy powinien pokazywać ciśnienie na zegarze kupiłem niedawno John Deere 550 nie miałem jeszcze okazji wypróbować w polu to podłączyłem hydraulikę do ciągnika w stodole i ten zegar nic nie pokazywał .Kiedy powinien coś pokazywać ,musi być jakiś materiał w środku czy powinien pokazać ciśnienie od razu gdy włączę hydraulikę.Mam też drugie pytanie ,mam wkręcony zawór od zgniotu beli prawie do końca to górne ramię szybko fajnie się składa i pasy są napięte i się nie przycinają ,ale gdy wykręcę ten zawór gdzieś tak do połowy to wtedy ramię bardzo powoli się składa pasy wiszą luźno i klapa przycina je . Tak powinno być czy nie, dodam że na wkręconym zaworze jest normalnie . Może ktoś pomorze? Quote
Mikruss Posted May 25, 2013 Report Posted May 25, 2013 Co do zegara to zacznie ci pokazywać cisnienie jak będzie materiał w środku - pokazuje jak mocno jest zagęszczona bela Quote
sszymonss Posted May 29, 2013 Author Report Posted May 29, 2013 Dziś pierwszy raz wypróbowałem belarkie zrobiłem dwie bele i było wszystko fajnie ale zauważyłem jedną rzecz .Zegar od zgniotu beli nic nie pokazywał bela miała wysokość 140cm a on dalej nic nie wskazywał kiedy powinien coś pokazywać , a może nie działa ? Quote
sszymonss Posted May 30, 2013 Author Report Posted May 30, 2013 jak mocno zbita bela?? Bela zbita dość dobrze, ciężko wsadzić palce w bele .Pokrętło od zgniotu mam wkręcone gdzieś tak do połowy, z lekką przewagą bardziej wkręconego Quote
Mikruss Posted May 30, 2013 Report Posted May 30, 2013 to powinno dosc mocno isc cisnienie jak nie można palcy włożyc Quote
sszymonss Posted May 30, 2013 Author Report Posted May 30, 2013 To co może być nie tak zepsuty zegar ? Quote
Mikruss Posted May 30, 2013 Report Posted May 30, 2013 najprędzej sprawdzic zegarposzukaj u siebie zakladu co robi hydraulike silową i popros o sprawdzenie wskaźnika Quote
Recommended Posts