Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam wszystkich chciałbym się dowiedzieć ile mogę mieć kur bez rejestracji znalazłem na stronce że mogę hodować tak mniej więcej 350 kur bez rejestracji piszą że produkcja jaj nie może przekroczyć 2.450 jaj tygodniowo czy nadal to obowiązuje czy już to się zmieniło czekam na odp z góry dziękuje:)
Posted
tak obowiązuje jako sprzedaż bezpośrednia ale musisz dostać decyzje z powiatowego inspektoratu weterynaryjnego a by taką decyzje dostać trzeba spełnić szereg wymogów [/i]
Posted
A dajmy że prowadzę hodowle bez zgłaszania czy idzie za tym jakaś konsekwencja jakaś kara czy usunięcie takiej hodowli czy bym mógł w takim wypadku powiedzieć tyle szt jest moich a reszta dajmy mojego ojca czy to tak nie działa?
Posted
Prędzej czy później jak będziesz chciał sprzedać kury do ubojni czy jakiegoś zakładu przetwórstwa zaraz się ciebie zapytają o świadectwa, pozwolenia, certyfikaty od weterynarza. I nikt od ciebie nie kupi towaru bez odpowiednich zaświadczeń zdrowotnych.
Posted
Mi tylko zależy na sprzedaży jajek :) a kurki sprzedam po wyniesieniu jakiemuś handlarzowi mi tylko chodziło czy inspekcja weterynaryjna czy nie nałoży na mnie jakieś kary że np hoduje z 200 kur bez rejestracji jak by się jakoś dowiedzieli :) to tylko tyle ale dzięki za info:)