Jump to content

Recommended Posts

Posted

Więc tak na razie się zastanawiam ale dużo rzeczy jest na tak czyli bym był skłonny się zdecydować.

Myślę nad kredytem na 500tys.

Ktoś zna się na tym ile mam czasu do spłaty pierwszej raty??

Za 500tys kupię sporo ziemi i maszyny rolnicze, zbuduje oborę i kupię krowy.

Za samo mleko dużo kasy zyskam do spłaty kredytu.

Także do spłaty bd sprzedawał ziarno a także byki.

Dofinansowania sporo dostane bo bd miał ponad 10 ha czyli młody rolnik/

Plan jest ambitny i nie dopuszczam myśli negatywnych.

Ktoś może mi podać jakieś jaśniejsze wyjaśnienie jakie są zagrożenia i pozytywne skutki wzięcia kredytu tak dużego?

Posted

Nie wiem jak to jest do konca ale banki zazwyczaj dajac krdyt chca jakies zabezpieczenie wiec nie wiem czy tobie dadza 500tys bez zabiespieczenia choc moge mylic wadki bo na dzialalnosc gospodarcza morze to wygladac inaczej wiec zycze powodzenia

Pozdrawiam

Posted

Tofikarius. Chciałem wziąć kredyt na rozpoczęcie działalności gospodarczej.

Ale czy ktokolwiek wie ile czasu upłynie po wzięciu kredytu bym musiał spłacić pierwszą ratę??

Posted

Ja cie jak najbardziej rozumiem ale kazdy bank chce miec jakies zabezpieczenie bo jak da ci kase a tobie nie wyjdzie to kto mu odda? Dlatego potrzebuje zabezpieczenia

Co do raty to w b. spoldzielczym kiedy splacasz to dogadujesz sie przed wzieciem kredytu a w pozostalych bankach to co miesiac masz jakas kwote do wplaty

Posted

aa czyli jak bym sie umowil po 2 latach splacac w danej wysokosci to oni sie zgodza??

Wlasnie zamierzam przedstawic im biznes plan i to bardzo dobry

Gdybym wziął ten kredyt kupił bym 12 ha pola, kilkadziesiąt byków potrzebne maszyny i wybudował oborę.

Wystąpił bym o dofinansowanie coroczne i na mlodego rolnika i wtedy bym miał za dotacje kolo 70 tys zł plus

zysk z roku to ponad 100 tys po jednym roku czyli że bardzo ładnie prawda?

Posted

witam ! niestety tofikarus ma rację masz marne szanse na kredyt to jest błędne koło bank da ci kredyt pod

zastaw i parokrotnie większy niż chcesz kredyt a te wyliczenia które tu robisz dla banku są mniej warte

od długopisu którym podpisujesz umowę mimo wszystko POWODZENIA !

Posted
witam. sam w ostatnim czasie się starałem o kredyt na zakup gospodarstwa. nawet kombinowałem aby pozyskać kredyt na rozwój działalności lecz niestety każdy bank mi powiedział w którym byłem a byłem chyba w 20. ze jeżeli bym posiadał z 3 takie gospodarstwa to może bym dostał a starałem się wyłącznie o 100 tys bo miałem swój wkład. wiec jak widzisz marne twoje szanse ale życzę powodzenia.jeżeli coś ci się uda napisz do mnie bo z chęcią bym się dowiedział co robiłem nie tak co mogę ci polecić nie idź do banku bo szkoda twoich nadszarpniętych nerwów. wal od razu do konsultanta bankowego tak jak Expander bo oni ci od razu powiedzą czy masz szanse w jakimkolwiek banku.a kasy od ciebie nie biorą jedynie dostają od banku jak werzniesz jakiś kredyt tak na marginesie to mnie nawet nie chcieli w parabanku dacz a taki pośrednik wykombinował ze dobry bank mi dał. w którym byłem osobiście i odmówił. a wiec powodzenia