Przemek15_03 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Chcę do mojego opryskiwacza ciąganego dorobić wąż do zaciągania wody i tutaj moje pytanie czym go zakończyć żeby jak najlepiej filtrował wodę? Nie wiem jakie jest rozwiązane w nowych i dużych opryskiwaczach, a może ktos ma sprawdzony własny patent, także proszę o podpowiedź. Pozdrawiam Quote
Tofik Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Zazwyczaj jest sito w beczce przy ssawnym zeby syfu z beczki nie pociaglo i dysz niezatkalo a takie sito (smoka) mozna kupic w kazdym sklepie z opryskiwaczami itp.Pozdrawiam Quote
Przemek15_03 Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 ok to wiem tylko chodzi mi o to czy należy czymś zakończyć końcówke węża która bedę wrzucał np do stawu? czy ma to byc sam wąż? czy stosuje się jakis zawór z sitem cos jak zawór zwrotny w pompach do paliwa? Quote
Tofik Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Sa orginalne (smoki)do weza ssawnego i musisz go miec bo w innym razie bedzie ci ciagnelo syf razem z wodaPozdrawiam Quote
Recommended Posts