Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy używacie tego środka do suchej dezynfekcji ściółki? My zawsze używaliśmy agrisanu. Teraz chyba jednak przejdziemy na ten dezosan. Ile sypiecie pod ściółkę dla dorobiu - brojlery?

Posted
Dezosanu stosujemy dużo głównie profilaktycznie. Kiedyśtosowałem inne środki, agrisan itp ale teraz głównie dezosan, wszystko zależy kto da jaką ceną jak pasuje z dostawą itp. Chyba na opakowaniu jest napisane że pod ściółkę trzeba sypać worek na 200 metrów kwadratowych. My po prostu sypiemy dezosan wigor po wyczysczeniu kurnika. Sypiemy ręką jak nawóz tak żeby biało było potem na to idzie słoma.
  • 6 years later...
Posted

Cześć, a łączycie to z czymś na muchy? szukam dobrych środków.

Co do suchej to ja stosuję od dosyć dawna Dekamix, bo jest tańszy, a skutecznie rozprawił się z zapaleniami i fajnie osusza podłoże.

1350 zł z dostawą za tonę to cena rewelacja w porównaniu do dezosanu np, ale najważniejsze - brak zapaleń, w końcu! :D

Ja kupuję w sklepie Galvet bo wysyłają gratis Dekamix.

Posted

Kolego i po co te reklamy ... Dezosan jest do suchej dezynfekcji a nie na muchy! a na muchy ja stosuję różne preparaty raz jeden raz drugi ponieważ uodparniają się jak cały czas używam tego samego.

A co do preparatu Dekamix, pierwszy raz o nim słyszę, próbowałem coś znaleźć w internecie ale nic zero o jego składzie,,, kolego jeśli tak chwalisz przedstaw nam jego skład jeśli również jest na opakowaniu?  :idea:

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 years later...
Posted

Do osuszania ściółki, zmniejszenia ilości amoniaku oraz larw much jak najbardziej polecam Dezosan Wigor. Zamiennie mozna stosować preparat Sandezia. Ma dodatkowo walory zapachowe. Oba do suchej dezynfekcji.

• 3 months later...
  • 5 months later...
  • 1 year later...
Posted

Polecam Sandezje. Mają w sklepie hodowlany.pl - jest tańsza i zapach jak dla mnie jest bardziej przyjemny. Aczkolwiek też kiedyś używałem Dezosanu i tez złego słowa nie można powiedzieć.