Jump to content

Recommended Posts

Posted
Na mój gust to trochę przesada, nie wiem czy robią wogóle takie obrotowe pługi żeby do takiej małej mocy ciągnika przypasowały. 3 obrotwe skiby, nie szedł bym raczej w tym kierunku. Obrotówka sprawdza się przy naprawde dużych areałach, a jak masz duży areał to trzeba by myśleć o większej mocy niż daje Zetora 7211
Posted
Nie rozumiem dlaczego obrotówka miałaby się sprawdzać tylko w dużych gospodarstwach. Mowa jest chyba o używanym pługu, tak? Jeżeli tak to nie widzę problemu żeby znaleźć do tego zetora pług. Tylko musiałbyś podać wiecej informacji.. jakie masz gleby, do jakiej kwoty ten pług ma być.
Posted
Za te pieniądze cieżko bedzie znaleźć jakiś dobry obrotowy. Chociaż czasem się zdarzają jakieś okazje. Musisz poszukać.. jak znajdziesz jakiś fajny to bym się nie zastanawiał bo obrotowym to całkiem inna robota jest.
Posted
Porzyczyłem raz pług obrotowy, orałem pole 1,5 ha jakieś 50 na 300metrów. Normalnie przyzwyczajony jestem że jade do srodka, coraz ciasniejsze kółka i tak mi idzie najlepiej. Tutaj to jakoś nie mogę się do tego nawrwcania przekonać. Plus dla mnie tylko był taki że brizda na srodku pola nie wychodzi.