Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chcę kupić Zetora 12045 lub Zetora 1045 za 30 tys.

Który byłby lepszy?

Ma służyć do pryskania, nawożenia, i do pracy z pługiem 4 skibowym i agregatem 3m wirnikowym na 50 ha. Który ciągnik byście polecili?

I czy Zetor 12045 ma dokładnie 120 KM czy 125KM?

Posted
Jak chcesz traktor do agregatu wirnikowego 3 m. to ja bym szukał na twoim miejscu 16, ważny jest zapas mocy jak sam szukałem agregatu to jeden facet powiedział mi, że na metr takiego agregatu trzeba 40 km czyli na 3 metrowy potrzebujesz 120 km a z tego co koledzy wyżej napisali 12 ma tylko 115. Nie wiem jak z podnośnikiem w tym zetorze bo 16 ma siłowniki pomocnicze i ona podniesie taki agregat z pełnym siewnikiem. W każdym razie do takiego agregatu i pługa radzę kupować 6 cylindrowy traktor. Wybór należy do Ciebie ;)
Posted

hydraulika obojętnie którego Zetora weźmiesz to i tak jest słaba jak na agregat uprawowo siewny, silnik da rade ale podnośnik słabizna

Znajomy ma stary agregat amazone 3.30m i sypał prawie 400 kg pszenicy (agregat bez hydropaka, siewnik daleko za agragatem) i Same Laser 110 szedł jak czołg, gdzie ursus/zetor by nawet nie pierdnął zeby to ponieść....

A i takiego same kupisz w 30 tys zł lekko, a komfort jazdy o niebo lepszy, podnośnik mega mocny, a silnik dużo oszczędniejszy.

• 2 weeks later...
Posted
jak chcesz dobry traktor to kup sobie 16245 zetor mam takiego i jestem z niego zadowolony spalanie jest w miarę części tanie i komfort w pracy też jest posiadam siewnik amazone 4m z broną wahadłową i szedł jak burza i ma 155 km dlatego polecam większy bo więcej zrobi a spali tak jak 12045 pozdrawiam:)