Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ostatnio z nudów czytałem instrukcję od ładowacza i tam pisze że co 3 lata trzeba wymienić przewód hydrauliczny, czy to prawda? U mnie jest od nowości (ok.6 lat) ten sam i jak na razie problemów niema. A i może ktoś się orientuje ile taki przewód kosztuje?
Posted
Myślę że to tylko taki chwyt marketingowy producenta żeby był ruch w częściach zmiennych do ładowczy. Dopóki nic nie cieknie i olej dobrze przepływa to po mojemu nie trzeba wymieniać bo to tylko wyrzucanie pieniędzy w błoto, ale oczywiście jak ktoś pedantycznie dba o swój sprzęt to taka wymiana na pewno nie zaszkodzi. Pozdrawiam :)
Posted

Może 30 to lekka przesada. Na pewno wymienił bym je gdy wykazują ślady uszkodzenia lub starości. To tak samo jak z płynem w chłodnicy. Była zresztą już o tym mowa. Niby zalecają wymianę ale jak go sprawdzisz po kilku latach okazuje się że dalej posiada swoje właściwości.

Osobiście mama wrażenie jak by takimi wpisami producenci zapewniali sobie zbyt. Na pewno szału na tym nie zarobią ale przykładowo dwóch na dziesięciu użytkowników wymieni. jak policzy ogół to się nazbiera. Ja bym tam raczej nie patrzył na takie wpisy w instrukcji tylko poświęcił się np. kwartalnym dokładnym przeglądom sprzętu.