pawelxy1 Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Chodzi mi o to jak napisać biznes plan??Od dłuższego czasu się do tego zabieram ale z marnym skutkiem.Plan w głowie mam do dobrobitny ale jak to przelać na jakość i ogólny wizerunek biznes planu?Co musi zawierać biznes plan i jaki obszerny musi on być??Dzięki z góry za odpowiedzi Quote
pablos Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 biznes plan powinien zawierać informacje dochodach i wydatkach z poprzednich lat roku obecnego i roku przyszłego ja podchodziłem do tego parę razy słabo mi to wychodziło więc zrobili to za mnie pracownicy ODR oczywiścienie za darmo ale spróbować zawsze można powodzenia ! Quote
SenatorOL Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Same kalkulacje ekonomiczne, to jedna z podstawowych części biznespalnu, ale nie najważniejsza... Bo co Ci po tym, że założysz że ktoś kupi od Ciebie towar za konkretną cenę, jeśli w praktyce okazać się, może że w Twoim regionie jest zbyt duże nasycenie, lub brak zainteresowania owym produktem. Warto sobie odpowiedzieć w owym biznespalnie na następujące pytania:1) Kim są docelowi klienci? 2) Czy na rynku, na którym zamierzam działać, istnieje konkurencja? 3) Jaki jest mój pomysł na biznes? W jaki sposób spełnia kryteria unikalności? No i najważniejsze, żeby sięgał on chociaż 3-5 lat do przodu... Quote
pawelxy1 Posted May 31, 2013 Author Posted May 31, 2013 Okej ale co do długości biznes planu i jak on tam się ma rozmieszczać w tekście co gdzie ma być?To chyba zależy od tego co napiszę tak? Quote
Recommended Posts