Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Chciałbym się poradzić Was, ponieważ chciałbym zamontować spreżarke do 30stki. Kolega z roboty mówił że ma spręzarke od Stara( nie podał mi jaki model). Czy jest taka możliwość, żeby zamontować taką sprężareczkę?? Chciałbym zaznaczyć że c-330 ma butle, brakuje tylko spręzarki i przewodów. Proszę o rady doświadczonych w tym temacie..

pozdrawiam

Posted
Stary miały rożne sprężarki tak jak pisali koledzy wyżej ale Jeżeli to twój kolega z roboty chce Ci sprzedać to powiedz że chcesz zobaczyć i sprawdzić czy będzie Ci pasowała jak coś to ja mu oddasz ;) a tak w ogóle to możesz kupić oryginalna używana na allegro czy tablicy pl za nieduże pieniądze.
Posted

Wyprzedził mnie i sam zaproponowal ze mi przywiezie do roboty to sobie wezme sprawdzę. W każdym badź razie pytałem sie go i mówił ze to od stara 28.

Posted

o ile dobrze kojarzę to ta sprężarka jest taka sama jak od 30 różni się tylko że w starze jest podpieta pod smarowanie a w 30 nie ale to nie problem najprościej nalać oleju i zaślepić

Posted

Podobna na pewni. Skrzynia korbowa złożona z dwóch połówek to charakterystyczna cecha.

Otwór do smarowania jest w pokrywce na przeciw koła pasowego przykręconej zdaje się trzema śrubkami. Trzeba z niego zrobić odpowietrzenie. Ale jeśli na tłoku są duże przedmuchy to wyrzuci tamtędy olej.