marek100 Posted May 31, 2013 Report Posted May 31, 2013 nie dostałe pozwolenia na budowę chlewni i chce tam gdzie miała powstac chlewnia ogrodzi płotę i zrobic butki żeby świnie się chowały. czy to dobry system. i mam jedno bytanie które mnie interysuę jak bęndę zgłaszał to jaki mam poda adres siedziby. bo ta inwestycja bendzie 3 km od gospodarstwa. pozdrawiam liczę na szybkie odpowiedzi. Quote
VoYtek8 Posted May 31, 2013 Report Posted May 31, 2013 Jeśli w podaniu o pozwolenie zrobiłeś tyle samo błędów ortograficznych co w tym poście to się nie dziwie że nie dostałeś tego pozwolenia. Ogólnie wstyd, dorosłym mężczyzną jesteś, a błędy robisz co się 10-latkom nie zdarzają. Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted May 31, 2013 Report Posted May 31, 2013 ortografia to jest jedna rzecz,a z tym chowem to chyba nie myślisz poważnie, przynajmniej nie na zimę. latem jeszcze bym się bardzo głęboko zastanowił ale jak to chcesz zimą rozwiązać? budki z czego? jakieś ocieplenie? Quote
marek100 Posted May 31, 2013 Author Report Posted May 31, 2013 budki drewniane a hodował bym tylko latem. a co z rejestracją a za błęndy przepraszam. Quote
kajla455 Posted May 31, 2013 Report Posted May 31, 2013 świnia jest zwierzęciem, które bardzo lubi ciepło i myślę, że Twój pomysł się nie sprawdzi, nawet latem biorąc pod uwagę warunki pogodowe w naszym kraju. A poza tym trzymając świnie na powietrzu to też trzeba się wkoło nałazić, chyba nawet więcej niżeli by trzymać je w chlewni. Quote
marek100 Posted May 31, 2013 Author Report Posted May 31, 2013 a co mówicie o hodowli bydła cały rok na pastwisku. a na zimę wiatę postawi się na polu w której bendą się howac przed wiatrę i deszczem. Quote
kajla455 Posted May 31, 2013 Report Posted May 31, 2013 niedaleko mnie jeden gościu ma właśnie taka hodowlę krów na powietrzu i wielką wiatę gdzie chowają się przed deszczem albo mrozkiem. Ale ma też dużą oborę i jak są groźniejsze zimy to tam je trzyma. Ale jak nie ma dużych mrozów to krowy swobodnie chodzą sobie po pastwisku, w koło tej wiaty ale oczywiście są dokarmiane dobrym sianem i paszą przede wszystkim. Quote
marek100 Posted May 31, 2013 Author Report Posted May 31, 2013 a czy taka hodowla może by prowadzona daleko od gospodarstwa. a hodował bym bydło miensne. Quote
kajla455 Posted May 31, 2013 Report Posted May 31, 2013 no nie wiem, ten moj znajomy to ma duze gospodarstwo i hoduje te krowy przy domu, ale on ma krowy mleczne, doi je codziennie, nie wiem jakby sie sprawdzila taka hodowla w przypadku krów mięsnych. Ale chyba dało by rade Quote
marek100 Posted June 1, 2013 Author Report Posted June 1, 2013 ale ja chce byki miensne hodowa a nie krowy. Quote
kubusjettaII Posted June 1, 2013 Report Posted June 1, 2013 moim zdaniem najpierw musisz się na coś ukierunkować, bo raz jedno potem drugie Quote
marek100 Posted June 1, 2013 Author Report Posted June 1, 2013 a jeszcze interesuje mnie taka sprawa bo nie chce zakładac nowego tematu.mój kuzyn posiada dom jedno rodziny i zastanawia się nad kupnem 2 ha ziemi. i czy dostanie nr gospodarstwa czy nie. czy bęndzie to gospodarstwo. a mieszka w mieście a ma drugą działke na wsi na której bendzie hodował krowy i ine zwierzenta ale nie chce stawia obory tylko hodowac w szopach i czy dostanie nr siedziby stada. Quote
Agroservice_pl Posted June 6, 2013 Report Posted June 6, 2013 A ta druga działka na wsi jaką ma powierzchnię? Ile krów będzie hodował? Podaj więcej szczegółów bo inaczej ciężko będzie cokolwiek doradzić. Quote
marek100 Posted June 6, 2013 Author Report Posted June 6, 2013 hodowac chce 10 krów. działka ma pow 1900m2. a 500m od działki kupi chce pole Quote
marek100 Posted June 7, 2013 Author Report Posted June 7, 2013 ale ta produkcja świń to by była ekologiczna. i takie hodowle są w polsce. i ja też to rozpoczne.a ma jeszcze jedno pytanie bo ta hodowla bendzie prowadzona na polu jak bęndę zgłaszał to jaki adres poda bo nie wiem. Quote
Recommended Posts