troszkin Posted May 31, 2013 Report Posted May 31, 2013 Witam mam problem z sarną które od dłuższego czasu przychodzi na łąkę się paś. Sarna niczego się nie boj. Pastuch nie pomorze bo i tak kwiatki są obżarte. Drzewka owocowe kiedyś przypominały drzewka a teraz to stojące patyki. Jak ją złapać albo uszczelić Quote
VoYtek8 Posted May 31, 2013 Report Posted May 31, 2013 Po prostu gadasz z jakimś znajomym myśliwym, a on już się tym zajmie. Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted May 31, 2013 Report Posted May 31, 2013 jak złapać to złapać. moim zdaniem potrzebna zmiana pytania...ankiety oczywiście Quote
Tofik Posted May 31, 2013 Report Posted May 31, 2013 Logiczne rozwiazanie to odszczal ale nie ma gwarancji ze kolejna badz kolejne nieprzyjda moje pytanie brzmi jak duza powierzchnie ma ta dzialka(pole,laka) moj sasiad mial problem w sadzie bo tez mu przychodzila parka wiec ogrodzil ponad 2ha pola fakt koszt duzy ale ma spokujPozdrawiam Quote
troszkin Posted May 31, 2013 Author Report Posted May 31, 2013 ogrodzenie dzialki jest nie mozliwe powieszchnia to ok. 10 ha.Najlepszy sposób to chyba myśliwy. Najgorsze że żaden myśliwy nie chce się tego podjąć. Jeden mówi że że to za wczas drugi jeszcze coś. Tak myślałem żeby ją ja własną rękę kropnąć co o tym myślicie. Quote
pablos Posted May 31, 2013 Report Posted May 31, 2013 jeżeli chcesz kropnąć na własną rękę to ryzykujesz teren należy na pewno do jakiegoś koła łowieckiego ale możesz domagać się odszkodowania ja mam podobny problem z dzikami kasę ciężko wyrwać ale może poskutkuje i zastrzelą szkodnika ! Quote
GalaperStrong_pl Posted June 12, 2013 Report Posted June 12, 2013 No to zawsze jest ryzyko,a przegonić nie tak łatwo,sarny szkodniki są bardzo uciążliwe,wiem coś o tym. Proponuję znajomego myśliwego lub zgłosić ten problem na kole łowieckim gdzie powinni go rozpatrzeć i zająć się odpowiednio sarną. Quote
jacob Posted June 13, 2013 Report Posted June 13, 2013 Ja na Twoim miejscu bym po prostu ogrodził teren siatką leśną i będziesz miał spokój. Quote
Przemek15_03 Posted June 13, 2013 Report Posted June 13, 2013 Sarna to zwierzyna podległa pod konkretne koło łowieckie i dlatego swój problem powinieneś zgłosić do myśliwego. A jak się inne pojawią to jedynie tak jak koledzy wyżej pisali siatka leśna. Quote
przemek2092 Posted June 16, 2013 Report Posted June 16, 2013 Czyli grodzenie nie wchodzi raczej na pewno w gre pogadaj z myśliwym może jest tylko kilka sztuk które są stałymi bywalcami i problem później zniknie Quote
ZbyszekW8 Posted June 17, 2013 Report Posted June 17, 2013 jesli pastuch odpada no to tez jestem za siatka lesna. I faktycznie zgłos sprawe do zarzadu koła łowieckiego moze da sie to pod szkody podpiac Quote
troszkin Posted June 26, 2013 Author Report Posted June 26, 2013 Dzieki panowie za rady bede probowal moze sie uda Quote
Recommended Posts