Jump to content

Jak złapać sarnę  

1 member has voted

1. 1. Jak złapać sarnę

Recommended Posts

Posted
Witam mam problem z sarną które od dłuższego czasu przychodzi na łąkę się paś. Sarna niczego się nie boj. Pastuch nie pomorze bo i tak kwiatki są obżarte. Drzewka owocowe kiedyś przypominały drzewka a teraz to stojące patyki. Jak ją złapać albo uszczelić:exclamation:
Posted

Logiczne rozwiazanie to odszczal ale nie ma gwarancji ze kolejna badz kolejne nieprzyjda moje pytanie brzmi jak duza powierzchnie ma ta dzialka(pole,laka) moj sasiad mial problem w sadzie bo tez mu przychodzila parka wiec ogrodzil ponad 2ha pola fakt koszt duzy ale ma spokuj

Pozdrawiam

Posted

ogrodzenie dzialki jest nie mozliwe powieszchnia to ok. 10 ha.

Najlepszy sposób to chyba myśliwy. Najgorsze że żaden myśliwy nie chce się tego podjąć. Jeden mówi że że to za wczas drugi jeszcze coś. Tak myślałem żeby ją ja własną rękę kropnąć co o tym myślicie.

Posted

jeżeli chcesz kropnąć na własną rękę to ryzykujesz teren należy na pewno do jakiegoś koła łowieckiego ale

możesz domagać się odszkodowania ja mam podobny problem z dzikami kasę ciężko wyrwać ale może

poskutkuje i zastrzelą szkodnika !

• 2 weeks later...
Posted
No to zawsze jest ryzyko,a przegonić nie tak łatwo,sarny szkodniki są bardzo uciążliwe,wiem coś o tym. Proponuję znajomego myśliwego lub zgłosić ten problem na kole łowieckim gdzie powinni go rozpatrzeć i zająć się odpowiednio sarną.
  • 2 weeks later...