radi Posted June 2, 2013 Report Posted June 2, 2013 Witajcie mam mega problem z jeczmieniem Po tych opadach deszczu na ziemi co jest troche wyzej i niejest tak twardo niema wody a tak zulty sie zrobil ze szok ale przy ziemi jeszcze zielone. Co ciekawe na nizszym terenie stoi troche woda i ladne zboze jest i mam pytanko cos da rade zastosowac by pomoglo na to zulte a nigdy niemialem takiego przypadku. Poradzcie jak wiecie jak Dzieki z gory i pozdrowionka Quote
troszkin Posted June 2, 2013 Report Posted June 2, 2013 ja mam tak samo z przenica. Jeczmien zolknie bo jest za mokro i malo slonca zobaczysz jak wyjdzie slonce a wlasnie i przedewszystkim musi sie zrobic cieplej. Jak wyjdzie slonce to zaraz zrobi sie zielony Quote
kubusjettaII Posted June 3, 2013 Report Posted June 3, 2013 mam podobnie też z jęczmieniem i nie wiem co z nim robić, sypać mu coś czy może poczekać na to słońce? Quote
VoYtek8 Posted June 3, 2013 Report Posted June 3, 2013 Z tym jęczmieniem to teraz u wszystkich tak się dzieje nie wiem jak to się skończy i czy ktoś coś ukosi z upraw jęczmienia.... Ja myślę że teraz nic nie można zrobić tylko co najwyżej modlić się żeby już nie padało i zaświeciło słońce, temp. powietrza była powyżej 20 C i ta woda wyschła, a jak już tak będzie to ew. można posypać jęczmień saletrą lub opryskać jakąś odżywką. Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted June 4, 2013 Report Posted June 4, 2013 Witam u mnie w okolicy tak się zrobiło z owsem jest żółty lub czerwony tam gdzie dłużej woda stała ja to my ślę że już mu nic nie pomoże.pozdrawiam i życzę pogody bo deszczu to mamy chyba już wszyscy w nadmiarze. Quote
Recommended Posts