Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie mam mega problem z jeczmieniem

Po tych opadach deszczu na ziemi co jest troche wyzej i niejest tak twardo niema wody a tak zulty sie zrobil ze szok ale przy ziemi jeszcze zielone.

Co ciekawe na nizszym terenie stoi troche woda i ladne zboze jest i mam pytanko cos da rade zastosowac by pomoglo na to zulte a nigdy niemialem takiego przypadku.

Poradzcie jak wiecie jak

Dzieki z gory i pozdrowionka

Posted
ja mam tak samo z przenica. Jeczmien zolknie bo jest za mokro i malo slonca zobaczysz jak wyjdzie slonce a wlasnie i przedewszystkim musi sie zrobic cieplej. Jak wyjdzie slonce to zaraz zrobi sie zielony
Posted
Z tym jęczmieniem to teraz u wszystkich tak się dzieje :( nie wiem jak to się skończy i czy ktoś coś ukosi z upraw jęczmienia.... Ja myślę że teraz nic nie można zrobić tylko co najwyżej modlić się żeby już nie padało i zaświeciło słońce, temp. powietrza była powyżej 20 C i ta woda wyschła, a jak już tak będzie to ew. można posypać jęczmień saletrą lub opryskać jakąś odżywką. Pozdrawiam :)
Posted
Witam u mnie w okolicy tak się zrobiło z owsem jest żółty lub czerwony tam gdzie dłużej woda stała ja to my ślę że już mu nic nie pomoże.pozdrawiam i życzę pogody bo deszczu to mamy chyba już wszyscy w nadmiarze.