pablo Posted June 3, 2013 Report Posted June 3, 2013 Otóż mój problem wygląda w sposób następujący, na jednej z działek w zeszłym sezonie zasadziłem ziemniaki, jednak po sierpniowych deszczach nie było można ich zebrać i tak zostały na polu, przez zimę nie zmarzył, na wiosnę przeprowadziłem zabiegi agrotechniczne i zasiałem pszenice. teraz okazuje się ze na działce równie dobrze co pszenica rosną ziemniaki, a nawet lepiej, może ktos miał podobny problem i wie jakim środkiem chemicznym pozbyć się niechcianych ziemniaków? pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted June 3, 2013 Report Posted June 3, 2013 Hmm, znajomy miał kiedyś podobny przypadek jednak on zrobił to ręcznie, po prostu zerwał liście, ale wiadomo że jeśli ty masz większy kawałem pola to nie nie jesteś w stanie zrobić to ręcznie, nie jestem fachowcem ale warto by było zapytać w hurtownie bądź sklepie z środkami ochrony roślin pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted June 3, 2013 Report Posted June 3, 2013 a może poczekaj, skoś pszenice a potem po zbiorze słomy zrób wykopki Quote
troszkin Posted June 4, 2013 Report Posted June 4, 2013 czemu chcesz sie pozbyc ziemniakow mozesz miec dwie zeczy na raz i zborze i ziemniaki Quote
Recommended Posts