Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam moze dosyc banalne pytanie ale ile motogodzin musi zrobic silnik po kapitalnym remoncie zeby sie dobrze dotarl?

Chodzi o c-360:) ze starego silnika pozostal tylko blok a reszta funkiel nowka

Pozdrawiam

Posted
Tutaj zgadzam się z opinią Poprzedników,po przepracowaniu 50 mth wymień olej i rozrząd,przynajmniej tam mówił mój mechanik,co do minimalnych obrotów na początku pracy to nic nie wspominał,wiec nie wiem czy faktycznie tak trzeba.
Posted

Tutaj zgadzam się z opinią Poprzedników' date='po przepracowaniu 50 mth wymień olej i rozrząd,przynajmniej tam mówił mój mechanik,co do minimalnych obrotów na początku pracy to nic nie wspominał,wiec nie wiem czy faktycznie tak trzeba.

[/quote']

jaki rozrząd czy ty widziałeś rozrząd ciągnika (silnika) 360,tosą tryby które wytrzymają10 000 mtg. anie po 50 godzinach wymiana ,trochę wyobraźni -pozdrawiam

Posted

Dzieki chlopaki:) ciagnik wczoraj zostal zlożony i odpalony tak ze sobie teraz stoi i pyrka:)

Mysle zeby popyrkal tak z 15 godz=10mth (przyjmuje ze 1,5rej godz to 1 motogodzina?) wiec jak popyrka tak z 10 motogodzin to dopiero nim pojezdze, chodz przy tej pogodzie to i zabardzo pracy niema pozatym bardziej bedzie potrzebny bedzie na żniwa (jak bedzie co kosic) i puzniej do orki a na co dzień wladek i tak mi wystarczy:)

Pozdrawiam