Tofik Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Mam moze dosyc banalne pytanie ale ile motogodzin musi zrobic silnik po kapitalnym remoncie zeby sie dobrze dotarl?Chodzi o c-360:) ze starego silnika pozostal tylko blok a reszta funkiel nowkaPozdrawiam Quote
pioneer Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Moim zdaniem docieranie powinno trwać ok 50 mth, z tym że pierwsze mth powinny być na minimalnym obciążeniu sprzętu. Quote
Agroservice_pl Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Tutaj zgadzam się z opinią Poprzedników,po przepracowaniu 50 mth wymień olej i rozrząd,przynajmniej tam mówił mój mechanik,co do minimalnych obrotów na początku pracy to nic nie wspominał,wiec nie wiem czy faktycznie tak trzeba. Quote
grzepaku1 Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 rozrządu po okresie docierania się nie wymienia w tym silniku a olej moim zdaniem w czasie docierania powinien być o mniejszej lepkości i obowiązkowo termostat Quote
henryk Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Tutaj zgadzam się z opinią Poprzedników' date='po przepracowaniu 50 mth wymień olej i rozrząd,przynajmniej tam mówił mój mechanik,co do minimalnych obrotów na początku pracy to nic nie wspominał,wiec nie wiem czy faktycznie tak trzeba. [/quote']jaki rozrząd czy ty widziałeś rozrząd ciągnika (silnika) 360,tosą tryby które wytrzymają10 000 mtg. anie po 50 godzinach wymiana ,trochę wyobraźni -pozdrawiam Quote
Tofik Posted June 7, 2013 Author Posted June 7, 2013 Dzieki chlopaki:) ciagnik wczoraj zostal zlożony i odpalony tak ze sobie teraz stoi i pyrka:)Mysle zeby popyrkal tak z 15 godz=10mth (przyjmuje ze 1,5rej godz to 1 motogodzina?) wiec jak popyrka tak z 10 motogodzin to dopiero nim pojezdze, chodz przy tej pogodzie to i zabardzo pracy niema pozatym bardziej bedzie potrzebny bedzie na żniwa (jak bedzie co kosic) i puzniej do orki a na co dzień wladek i tak mi wystarczy:)Pozdrawiam Quote
Recommended Posts