Polaro Posted June 6, 2013 Report Posted June 6, 2013 Witam, jestem już po zbiorach tego rocznej rzodkiewki . Napotkała mnie przykra niespodzianka, otóż w prawie każdej rzodkiewce znajduje się robak. Czy ktoś posiada taką wiedzę jak na przyszły rok pozbyć się tego robaka, nawoziłem obornikiem ( myślę że tu jest pies pogrzebany ). Quote
przemek2092 Posted June 6, 2013 Report Posted June 6, 2013 Myślę że masz rację, a stosowałeś jakieś środki ochrony roślin czy nic ? w której fazie wzrostu zauważyłeś te robaki ? Quote
VoYtek8 Posted June 6, 2013 Report Posted June 6, 2013 To nie wina obornika, tylko Twoje niedopatrzenie... Należało się obserwować rzodkiewkę podczas wzrostu, a gdy robaki zaatakowały Twoją uprawę należało się zastosować jakiś oprysk od robaka bo teraz to już herbata po obiedzie. Masz nauczkę na przyszłość. Pozdrawiam Quote
Tofik Posted June 7, 2013 Report Posted June 7, 2013 Wojtku zle piszesz co ci da jak robak w srodku siedzi i opryskasz zabic go zabijesz ale kto ci kupi dziurawa rzotkiewke prysnol by raz albo dwa zapobiegawczo i mialby spokoj podobnie jest z kapusta czy kalafiorem profilaktycznie przelecisz co jakies 3 tyg i masz spokojPozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted June 8, 2013 Report Posted June 8, 2013 Robaki na raz całej uprawy nie zaatakują, ja od dwóch lat nie pryskałem rzodkiewki od robaka i nic złego nie było. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts