michael farmer Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 witam mam jedno pytanie. Owijając bele folią 500mm owijarką samozaładowczą metal fach z577 warstwy foli powinny zachodzić na siebie w 50% co daje 24 obroty stołu do całkowitego owinięcia beli i wydajność 30 bel z jednej rolki.Tu mam mały problem zauważyłem ostatnio że w mojej owijarce folia zachodzi nie w 50 tylko jakieś 35% na siebie co daje zwiększenie ilości obrotów do 26-27 i automatycznie spadek ilości owiniętych bel jedną rolką foli z 30 na 22 bele a co za tym idzie dodatkowe koszty zakupu foli. Czy można jakoś wyregulować podajnik foli lub coś innego by warstwy foli zachodziły na siebie chociaż w 45% podczas owijania?Proszę o rady i dzięki za pomoc Quote
pablos Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 podajnik foli reguluje się poprzez dokręcenie lub poluzowanie śruby rolek w które wstawia się folię jeżeli zbyt mocno dokręcisz rolkę folii na owijarce będzie stawiała duży opór i folia którą owijasz będzie się nadmiernie wyciągać a co za tym idzie zwężać przynajmniej tak to działa w mojej owijarce ! Quote
michael farmer Posted June 8, 2013 Author Posted June 8, 2013 dzięki za podpowiedz z dociskiem rolki to jasna sprawa nie można za mocno docisnąć bo folia zacznie się rwać ale spróbuję ze dwa obroty poluzować i się zobaczy Quote
Recommended Posts