Lukasz125 Posted December 19, 2010 Report Posted December 19, 2010 Witam! zastanawiam się nad zakupem kombajnu buraczanego 2 lub 3-rządkowego samobierznego.Może ktoś posiada taki sprzęt. Proszę podać markę i powierzchnie jaką rocznie nim kopie.i czy Włoskie kombajny są dobre?Dodam że teren jest górzysty, pozdrawiam! Quote
grzesiek12031980 Posted December 19, 2010 Report Posted December 19, 2010 Dwurzedowy to najlepiej przyczepiany np.Stoll v-202 Quote
Kropacz Posted December 19, 2010 Report Posted December 19, 2010 Nie wiem jak kombajny buraczane ale inne włoskie sprzety to Ci co mieli to troche narzekali na brak części. Wiadomo wszytsko się psuje ale wazne by łatwo dostać części zamienne albo żeby pasowały od innego sprzętu. Quote
Lukasz125 Posted December 20, 2010 Author Report Posted December 20, 2010 No tak i sprawa polega na tym czy warto dopłacić i kupić samobieżny np. 2-rządkowy Guaresi??? Quote
Kronel Posted December 21, 2010 Report Posted December 21, 2010 Tak jak cukrownia kontraktowała buraki i za zbiór hektara liczyli sobie 600-800 zł. To myślałem, że nie ma sensu się bawić bo neptunem to kilka osób cały dzień się męczy. Ale jak popatrzeć na to z drugiej strony, że Holmer hektar zbierze w godzine i cukrowania za godzine pracy liczy sobie 700złotych i obłożenie pracy ma na 12 godzinn na dobe to taki kombajn Holmer, który kosztuje majątek zwróci się w sezon. Reasumując Lukasz125 dobrze kombinujesz, jak będziesz miał roboty na kombajn samobieżny nie tylko u siebie tylko u innych rolników to inwestycja będzie strzałem w dziesiątke. Quote
Recommended Posts