Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ja ustawiłem na tzw oko;-) ale ta śruba by się przydała było by łatwiej ustawiać ale z drugiej strony nie robi się tego codziennie, ja już zostawię tak jak jest , chyba że będzie słabo kroilo to się przestawi tylni wałek.
  • 1 month later...
Posted
już mam wycięte przed żniwami to zrobiłem,jest super,wygląda to tak;podzieliłem obwód kół dokładnie jak są przednie talerze i wyszło mniej więcej co 8,5 cm wycinałem trójkąt na głoębokośc 4cm,następne pole 8cm.,jest wolne bez wycinania,itd.wygląda to podobnie jak przednie tylko zamiast półkoli są trójkąty,ale efekt pracy o niebo lepiej,wycięcie zajęło mi 3 godzinki,i zużyłem na to 5 tarczek 125x1mm do małego boscha-pozdrawiam
Posted
To fajnie ze poskutkowało na plus, z ojcem debatowalismy jak zachowają się talerze?czy po takiej ingerencji nie będą pękały na tych wycięciach,troszkę z innej beczki z moich talerzy farba całkiem się starla nie wiem czy tak teraz malują ale są po samą oś wydarte.. Pozdrawiam:-)
Posted
nic nie będzie pękało tylko przy wycinaniu trójkąta z jednej i drugiej strony nie docinałem do końca tylko pomiędzy liniami cięcia brakowało z2-3 mm walnąłem młotkiem i trójkąt się ładnie wyłamywał,później to leciutko boschem liznąłem-pozdrawiam
Posted
Henryk a tak jakbyś teraz miał polecić bronę talerzową to myślisz że do C360 można z talerzówką o szerokości 2m lub troszkę większej czy jednak 1,8m to dla tego ciągnika optymalny wybór?
Posted
ja uważam że 1.80m jest dość wystarczająca do 60-ki,ja jeżdżę z talerzówka na 3 biegu i uważam że szersza to by za mocno ciągnik dostawał,,,bomet'' to dość dobra firma chociaż teraz już robią gorszą ramę,ja mam z 2009 roku i talerze są zamocowane w 3 punktach,jesli idzie o nowsze to tylko w 2 punktach,dobra też jest ,,agrofactory'' z Łęczycy ,ona już ma fabrycznie wycięcia we wszystkich talerzach ale cena też wyższa niż bomet,wybór należy do użytkownika-pozdrawiam