Jasiek21 Posted December 19, 2010 Report Posted December 19, 2010 Zajmuje się ktoś z was ogrodnictwem? A dokładniej chodzi mi o porzeczke czarną. Jak myślicie opłaca się to? Quote
Kropacz Posted December 19, 2010 Report Posted December 19, 2010 Kiedyś Polska była światowym potentatem, liderem w produkcji czarnej porzeczki, co jest teraz wiadomo. Niestety o uprawie nie mam zielonego pojęcia. Quote
grzesiek12031980 Posted December 20, 2010 Report Posted December 20, 2010 Oplaca jak sie sadzi gdy wszyscy likwiduja Quote
Kowalik Posted December 20, 2010 Report Posted December 20, 2010 Nie wiem czy łatwo będzie ze zbytem, bo jak więlksze ilości to warto byłoby zakontraktować. Popytaj u przetworców, bo jak wchodzisz w nowy temat to trudno jest sprzedać, nie znasz tematu nie znają Cię potęcjalni odbiorcy. Tak więc jak ja bym sie za to zabierał to poprostu bym nawet po kosztach na pierwszy rok zapewnił sobie najpierw zbyt. Z tego co widzę to ceny skupu kształtują sie w granicach 1,2- 1,6zł za kilogram, ale jakie są koszty to trudno mi powiedzieć. Quote
Recommended Posts