dominikp64 Posted June 10, 2013 Report Posted June 10, 2013 Witam. Szukam jakiegoś dobrego herbicydu do kukurydzy. Zależy mi na tym aby w przyszłym roku nie oddziaływał on na kolejne rośliny, bo planuje tam posiać warzywa pietruszkę i trochę ogórków.Co moglibyście mi polecić? Quote
VoYtek8 Posted June 10, 2013 Report Posted June 10, 2013 Trochę się tym ostatnio interesuję i podobno Titus jest dobry, działa na wszystko praktycznie z tego co słyszałem. Pozdrawiam Quote
Mikruss Posted June 10, 2013 Report Posted June 10, 2013 ale titus to jest w zasadzie na perz i jako dodatek do reszty opryskówjutro ci napisze co miałem w tym roku.W zeszłym roku miałem Elumis i jest to chyba najlepszy środek w kukurydze bo bierze wszystko nie uszkadzając kukurydzy (jedyny) ale wychodzi ok 250 zł/haW tym roku miałem mieszanke kilku i widac po 3 dniach że kukurydza zmieniła ciut kolor ale za to cena - ok 180-190 zł/ha. Quote
przemek2092 Posted June 10, 2013 Report Posted June 10, 2013 Też słyszałem o tym elumis, wychodzi drogo ale lepiej wydać więcej ale być pewnym działania i nie martwic sie ze przypalimy kukurydzę a możecie wjechać chociaż w pole i pryskać ? bo ja to z 2tyg będę musiał czekać... Quote
VoYtek8 Posted June 10, 2013 Report Posted June 10, 2013 Poczytaj sobie zastosowanie http://www2.dupont.com/Crop_Protection/pl_PL/Produkty/Herbicydy/Titus25WG.html Titus działa nie tylko na perz, ale na pewno są lepsze środki Ja nawet nie myślę o pryskaniu teraz, wszędzie jest tak mokro,a w nocy mi jeszcze dopadało, tez za 2-3 tygodnie dopiero będę mógł wjechać jak oczywiście pogoda się poprawi. Pozdrawiam Quote
Mikruss Posted June 10, 2013 Report Posted June 10, 2013 Ja pryskałem w piątek bo wieczorem była idealna pogoda i nie padało cąły dzień a przez weekend dopadało znowu ale u mnie ququ jest na słabej ziemi zasiana takze woda to przelatuje Co do Titusa to ma może szersze spektrum działania ale z tego co mi wiadomo to stosuje się go jako dodatek do innych oprysków. Quote
dominikp64 Posted June 11, 2013 Author Report Posted June 11, 2013 Właśnie o titusie też słyszałem, podobno się dosyć szybko rozkłada i nie pozostaje w glebie, tak więc w kolejnym roku nie oddziałuje na wschodzące nowe rośliny. Ale czy ktoś z was może to potwierdzić z własnego doświadczenia? Quote
Mikruss Posted June 11, 2013 Report Posted June 11, 2013 Ja pryskałem nim teraz i bez problemu mogę siać oziminę po nim Quote
GalaperStrong_pl Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Jeżeli szukasz dobrego herbicydu do kukurydzy,to polecam Galaper Strong,możesz poczytać opinie na jego temat,które są jak najbardziej pozytywne. To skuteczny środek. Quote
troszkin Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 ja pryskam elumisem ale titus tez jest dobry Quote
GalaperStrong_pl Posted June 24, 2013 Report Posted June 24, 2013 Wypróbuj TOTO 75 SG,na pewno się na nim nie zawiedziesz,jest bardzo skuteczny. Quote
Recommended Posts