Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Szukam jakiegoś dobrego herbicydu do kukurydzy. Zależy mi na tym aby w przyszłym roku nie oddziaływał on na kolejne rośliny, bo planuje tam posiać warzywa pietruszkę i trochę ogórków.

Co moglibyście mi polecić?

Posted

ale titus to jest w zasadzie na perz i jako dodatek do reszty oprysków

jutro ci napisze co miałem w tym roku.

W zeszłym roku miałem Elumis i jest to chyba najlepszy środek w kukurydze bo bierze wszystko nie uszkadzając kukurydzy (jedyny) ale wychodzi ok 250 zł/ha

W tym roku miałem mieszanke kilku i widac po 3 dniach że kukurydza zmieniła ciut kolor ale za to cena - ok 180-190 zł/ha.

Posted
Też słyszałem o tym elumis, wychodzi drogo ale lepiej wydać więcej ale być pewnym działania i nie martwic sie ze przypalimy kukurydzę ;) a możecie wjechać chociaż w pole i pryskać ? bo ja to z 2tyg będę musiał czekać...
Posted

Ja pryskałem w piątek bo wieczorem była idealna pogoda i nie padało cąły dzień a przez weekend dopadało znowu ale u mnie ququ jest na słabej ziemi zasiana takze woda to przelatuje ;)

Co do Titusa to ma może szersze spektrum działania ale z tego co mi wiadomo to stosuje się go jako dodatek do innych oprysków.

Posted
Właśnie o titusie też słyszałem, podobno się dosyć szybko rozkłada i nie pozostaje w glebie, tak więc w kolejnym roku nie oddziałuje na wschodzące nowe rośliny. Ale czy ktoś z was może to potwierdzić z własnego doświadczenia?