konio57 Posted June 11, 2013 Report Posted June 11, 2013 Czy mogę założyć pistolet do malowania pod sprężarkę od traktora? Czy będzie odpowiednie ciśnienie ? Quote
Robert ;-) Posted June 11, 2013 Report Posted June 11, 2013 Witam moim zdaniem to ci nie wypali [ciśnienie by wystarczylo] ale musisz mieć odolejacz odwadniacz i regulator ciśnienia wiadomo nie dasz na pistolet 6 atm tylko 2-2.5 atm Quote
izydor6280 Posted June 11, 2013 Report Posted June 11, 2013 kolego podepniesz jeszcze ze 3 przyczepy i mozesz jakos malowac Quote
przemek2092 Posted June 11, 2013 Report Posted June 11, 2013 Moim zdaniem gra nie warta świeczki, lepiej jakiś zgrabny kompresorek i malowanie będzie o wiele prostsze, też sie kiedyś bawiłem z traktorem ale nie podobało mi sie to, wąż miałem krótki, nie wszędzie domalować co chwile poprawiać element malowany a tak takim kompresorkiem wszędzie podepchniesz, małe zgrabne, polecam na prawdę Quote
Przemek15_03 Posted June 12, 2013 Report Posted June 12, 2013 Kup sobie mała sprężarkę np w obi czy w Praktikerze ta z butla ok 25l. podłącz do niej bańkę od hydroforu i możesz ustawić ciśnienie jak koledzy wyżej pisali i wtedy powietrza ci starczy z tych dwóch zbiorników. Ja mam tak od 10 lat i jest super sprawa . No chyba ze chcesz przeznaczyć kilka tys. na porządna mocna sprężarkę to tak tez można Quote
GalaperStrong_pl Posted June 12, 2013 Report Posted June 12, 2013 Też jestem tego samego zdania,gdzie tam pistolet do malowania pod sprężarkę,to nie wypali. Lepiej zainwestować w dobry kompresor,to ma zdecydowanie większy sens i cenowo też nie wyjdzie drogo. Quote
henryk Posted June 15, 2013 Report Posted June 15, 2013 Przemek ma rację,kiedyś próbowałem malować z 360-ki,silnik z ramy wyskakiwał a efekt mizerny-pozdrawiam Quote
Recommended Posts