harrjant Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 witam. w niedawnym czasie kupiłem gospodarstwo koło Kluczborku z planem ze zacznę działalność rolną ale w tym roku już się nie wyrobie z finansami na zakup maszyn. może jest tu na forum ktoś z okolic co by chciał wykorzystać tą trawę bo skosić bym mógł ale szkoda aby to się zmarnowało.wolał bym komusz to o dacz. jeżeli był by ktoś chętny to mam około4.5ha łąk i pastwisk. wystarczy ze ktoś sobie przyjedzie skosi i weżnie. nawet jeżeli by ktoś chciał to osuszyć i z belować. mnie by to nie przesadzało. ważne aby ktoś sobie to skosił bo trawa jest już do pasa Quote
harrjant Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 jak na razie nikt mi się nie zgłosił o tą trawę. nie wiem czy po prostu ludzie tego nie chcą czy tez po prostu każdy na tym forum mieszka za daleko. powiedzcie mi przynajmniej czy mam szanse aby znaleźć kogoś kto by sobie na to skusił czy od razu mogę to kosić i zostawić na polu aby zgniło Quote
wiejskieżycie Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Może po prostu nikt z Twojej okolicy nie przegląda tego forum. Wydaje mi się, że propozycja jest jak najbardziej do wzięcia pod rozwagę dla kogoś kto mieszka w pobliżu Ciebie. U mnie w okolicy ktoś na podobnych zasadach oferuje 30 ha łąk. Też póki co chętnego nie znalazł. Poczekaj jeszcze kilka dni i skoś jeśli masz czym. Starej trawy raczej już nikt nie będzie chciał, bo wiadomo im starsza tym mniej wartościowa, ale kto wie. Quote
pawelxy1 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 chętnie bym wziął ale jestem z wielkopolski wiec wiesz Quote
wiejskieżycie Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Widzisz jeden chętny by był. Te przeklęte odległości od Jednego do Drugiego. Quote
pawelxy1 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 No niestety;d Ja bym wział wszystko bo bym mial kupca;d Quote
kubusjettaII Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 rozmyślałem nad tym z teściem ale do kluczborka mam 73 km, trochę daleko a powierzchnia trochę mała. Quote
pawelxy1 Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 kubus ale zawsze trochę trawy by było a powierzchnia nie jest aż tak mała jak jest 5 ha. Quote
wiejskieżycie Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Spora i kosztowna. Nie wystarczy pojechać raz. Trzeba przecież najpierw skosić, później przewrócić i na końcu zebrać, więc trzy wyjazdy jak się patrzy. Quote
VoYtek8 Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Panowie podróż ciągnikem z osprzętem podczepionym przez 70 kilometrów to podróż życia Nawet nową, szybką maszyną co pójdzie 50km/ha to prawie dwie godziny w jedną stronę więc sam dojazd zajmie dużo czasu i będzie sporo kosztował. Podsumowując skóra za wyprawę się nie opłaca. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts