cioska Posted June 13, 2013 Report Posted June 13, 2013 Witam.Proszę o opinie o zgrab.karuzelowej sipma-9-cio ramienna koszt.ok.16tys.i zgrab.karuzelowej pronar 11-ramienna koszt.ok 14tys.obie mają tę samą szerokość zgrabiania 4,2m. mam starą felle i myślę zmienić na nową. Quote
KrowieBieszczady Posted June 13, 2013 Report Posted June 13, 2013 W sumie to ja bym wolał starą Felle niż nową sipme albo pronara... Quote
VoYtek8 Posted June 13, 2013 Report Posted June 13, 2013 Ja już bym wzią Sipme, zawsze marka lepsza niż Pronar, a poszukaj może jeszcze Krone bo to maszyny nie do zniszczenia. Pozdrawiam Quote
cioska Posted June 13, 2013 Author Report Posted June 13, 2013 no tak ,sipma to większa marka,ale ta 4,2m. ma dziewięć ramion to myślę że trzeba wolniej jeżdzić ,a pronarowska ma jedenaście ramion,oczywiście że wszystko może zależeć od przełożenia ,wielkość tryba i inne-może kto ma to coś podpowie. Quote
pablos Posted June 13, 2013 Report Posted June 13, 2013 ilość ramion ma znaczenie ja wybrałbym pronara sam myślę nad wymianą obecnie użytkuję deudz- fara maszyna nie do zajeżdżenia niestety ma tylko 3 m szerokości ! właśnie zastanawiam się czy lepiej kupić używaną dobrej firmyczy słabszej a nową Quote
KrowieBieszczady Posted June 13, 2013 Report Posted June 13, 2013 Voytek nie pisz o krone bo to nie ten przedział cenowy i jakościowy Quote
Recommended Posts