k669@interia.pl Posted June 13, 2013 Report Posted June 13, 2013 Witam,mam pytanie:co zrobić z 7 letnią krową,miała dopiero 3 cielaki,ostatni był martwy,była zacielana,ale nic z tego(ogólnie jest problem z zacieleniem) Quote
KrowieBieszczady Posted June 13, 2013 Report Posted June 13, 2013 Rzeźnia, po co trzymać krowę, która nie przynosi zysków? Chyba, że to jedyna to ktoś może dla przyjemności bo mu szkoda Mówi się trudno i tyle.. Quote
Wielki124 Posted June 13, 2013 Report Posted June 13, 2013 najlepiej było by ją sprzedać i kupić nową ale za dużo za niom nie dostaniesz Quote
k669@interia.pl Posted June 13, 2013 Author Report Posted June 13, 2013 Rzeźnia' date=' po co trzymać krowę, która nie przynosi zysków? Chyba, że to jedyna to ktoś może dla przyjemności bo mu szkoda Mówi się trudno i tyle..[/quote']Szkoda mi,nie mam sumienia sprzedać ją na rzeź,ale chyba nie mam wyjścia. Quote
VoYtek8 Posted June 13, 2013 Report Posted June 13, 2013 Tylko rzeźnia, z niej już większego pożytku miała nie będziesz. Wiem że szkoda bo człowiek się przywiązuje do takiej "Mućki", ale niestety to najlepsze rozwiązanie. Pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted June 13, 2013 Report Posted June 13, 2013 Popieram, jeśli są takie problemy to nie warto trzymać, a krowa która nie daje cielaka to krowa która przynosi mniejsze zyski Quote
cichy Posted June 14, 2013 Report Posted June 14, 2013 Spróbuj może wybrać się do weterynarza i poproś żeby zrobił jej "płukankę". Po takim zabiegu lekarz podaje hormony i chyba po jakimś tygodniu lub dwóch (nie pamiętam dokładnie) można zbadać krowę czy nadaję się do zacielenia. Tylko znajdź najlepiej takiego który zajmuje się zapładnianiem i wie na czym to wszystko polega. Jak to nie pomoże to niestety ale będą tylko "stejki":s Quote
k669@interia.pl Posted June 14, 2013 Author Report Posted June 14, 2013 Spróbuj może wybrać się do weterynarza i poproś żeby zrobił jej "płukankę". Po takim zabiegu lekarz podaje hormony i chyba po jakimś tygodniu lub dwóch (nie pamiętam dokładnie) można zbadać krowę czy nadaję się do zacielenia. Tylko znajdź najlepiej takiego który zajmuje się zapładnianiem i wie na czym to wszystko polega. Jak to nie pomoże to niestety ale będą tylko "stejki":s Masz rację spróbuję,może weterynarz coś zdziała,dzięki za podpowiedź. Quote
GalaperStrong_pl Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Sprzedaj jeżeli nie przynosi Ci zysków lub na ubój,to już do Twojej indywidualnej oceny,. Póki co wnioskuję,że jesteś stratny na tym interesie tak? Quote
Adams Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Tylko rzeźnia' date=' z niej już większego pożytku miała nie będziesz. Wiem że szkoda bo człowiek się przywiązuje do takiej "Mućki", ale niestety to najlepsze rozwiązanie. Pozdrawiam [/quote'] Podpisuję się pod tym. Quote
troszkin Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 nie warto jej trzymac albo sprzedaj albo rzeznia Quote
k669@interia.pl Posted June 20, 2013 Author Report Posted June 20, 2013 Sprzedaj jeżeli nie przynosi Ci zysków lub na ubój' date='to już do Twojej indywidualnej oceny,. Póki co wnioskuję,że jesteś stratny na tym interesie tak? [/quote'] To prawda. Nie mam właściwie z niej pożytku,bo mleka tez daje mało. Quote
kubusjettaII Posted June 21, 2013 Report Posted June 21, 2013 galaper nie wiem czy zauważyłeś ale nie wszyscy na forum to mężczyźni, koleżanka ma na imię Iwona. co do krowy-moim zdaniem do sprzedania Quote
GalaperStrong_pl Posted June 24, 2013 Report Posted June 24, 2013 Oddaj do rzeźni,ja nie chciałbym być stratny na takim interesie,nie dość że musisz pracować na krowę to jeszcze samo zwierze także się męczy. To nie ma żadnego sensu. Quote
Recommended Posts