Jump to content

Recommended Posts

Posted

Rzeźnia' date=' po co trzymać krowę, która nie przynosi zysków? Chyba, że to jedyna to ktoś może dla przyjemności bo mu szkoda :) Mówi się trudno i tyle..

[/quote']

Szkoda mi,nie mam sumienia sprzedać ją na rzeź,ale chyba nie mam wyjścia.

Posted
Tylko rzeźnia, z niej już większego pożytku miała nie będziesz. Wiem że szkoda bo człowiek się przywiązuje do takiej "Mućki", ale niestety to najlepsze rozwiązanie. Pozdrawiam :)
Posted
Spróbuj może wybrać się do weterynarza i poproś żeby zrobił jej "płukankę". Po takim zabiegu lekarz podaje hormony i chyba po jakimś tygodniu lub dwóch (nie pamiętam dokładnie) można zbadać krowę czy nadaję się do zacielenia. Tylko znajdź najlepiej takiego który zajmuje się zapładnianiem i wie na czym to wszystko polega. Jak to nie pomoże to niestety ale będą tylko "stejki":s
Posted

Spróbuj może wybrać się do weterynarza i poproś żeby zrobił jej "płukankę". Po takim zabiegu lekarz podaje hormony i chyba po jakimś tygodniu lub dwóch (nie pamiętam dokładnie) można zbadać krowę czy nadaję się do zacielenia. Tylko znajdź najlepiej takiego który zajmuje się zapładnianiem i wie na czym to wszystko polega. Jak to nie pomoże to niestety ale będą tylko "stejki":s

Masz rację spróbuję,może weterynarz coś zdziała,dzięki za podpowiedź.

Posted

Tylko rzeźnia' date=' z niej już większego pożytku miała nie będziesz. Wiem że szkoda bo człowiek się przywiązuje do takiej "Mućki", ale niestety to najlepsze rozwiązanie. Pozdrawiam :)

[/quote']

Podpisuję się pod tym.

Posted

Sprzedaj jeżeli nie przynosi Ci zysków lub na ubój' date='to już do Twojej indywidualnej oceny,. Póki co wnioskuję,że jesteś stratny na tym interesie tak?

[/quote']

To prawda. Nie mam właściwie z niej pożytku,bo mleka tez daje mało.