Jump to content

Recommended Posts

Posted
Dziury to możesz zaklejać taśmą izolacyjną, a jak je zwalczyć to nie mam pojęcia, może jakiego stracha postaw albo puszki po piwie na patyki powbijaj żeby stukały to może ptaki troche się przestraszą. Jeszcze możesz płyty dvd położyć żeby odbijały światło i ptaki straszyły. Pozdrawiam :)
Posted

WITAM ! ja mam podobny problem próbowałem różnych metod niestety z mizernym skutkiem jedyne co pomogło to

układanie bel po 3 w górę i przykrycie górnej jakąś starą folią z pryzmy po kukurydzy lub plandeką sąsiad

przykrył starą folią z balotów odcinał dół i górę i nakładał na świeżo owinięte baloty pozdro!

Posted
hmm to ja nie wiem czym i jak wy to owijacie bo ja trzymam normalnie na polu i owszem w sianie ptaki robią gniazda ale w sianokiszonce nie miałem jeszcze takiego przypadku ( mimo tego ze obok jest last i pełno zwierząt)
Posted

To zależy przede wszystkim w jakim rejonie masz te baloty. U mnie pod lasem to ptaki też się ponauczały i tak samo było jak pisze Foster. W prawie każdym balocie dziurki, i kiszonka w tych miejscach spleśniała.

Od tamtego czasu wszystkie baloty przewożę bezpośrednio pod dom gdzie nie mam już takiego problemu.

Posted
ja tez mialem ten problem i uzylem nie wiem jak to nazwac takiej armaty na gaz wyjasnie to jest mala armata z butla z gazem i co jakis czas jak gazu sie duzo uzbiera w lufie to pystrzeliwuje robiac potezny chuk butla starcza ok 2 do 3 tygodni