Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Panowie problem dotyczy tego problemu.

Wymienione nowe zestawy a ciągnik z wydechu rabie olejem.

Jaka jest przyczyna?

Dodam że myslałem że =zestaw kijowy więc kupiłem drugą dziurę nową ale dalej olej wali.

Co o tym myślicie?

[video=youtube]

Posted

Wymieniłem oba zestawy naprawcze.Głowica zrobiona.

Odpaliłem i olej tak ciekł z wydechu jak na filmiku , a wiec pomyslałem że wadliwy zestaw , pojechalem kupilem nowy , alej dalej to samo.

Zestawy naprawcze Krotoszyn.

Posted

wczesniej chodził z 20mth ..myslałem że sie ulozy i przestanie wywalac olej i dymic z tego cylindra ale nie .

Kupilem nowy zestaw i dalej to samo .

Tylko od strony baku.

Posted

Olej w kolektorze zazwyczaj wystepuje jak nie ma pierscieni albo tuleja krzywa (a np. pierscienie wymienione) a przy nowych to morze byc chwilowe dopuki sie wszystko niedotrze bo wiadome ze oleju sielnikowego nie przepali, zaluz tlumnik odpal i niech sobie pyrka bo moze jeszcze wszystko niespasowalo do siebie i musi sie dotrzec

Pozdrawiam

PS.morze miel ktos cos podobnego to sie wypowie

Posted
na pewno olej, a może ON z spalinami bo wtryskiwacz na wolnych obrotach leje, głowica zrobiona ale czy sprawdzona szczelność bo to nie zawsze idzie w parze
Posted
wtryskiwacze sprawdzone????? był olej przed wymianą tulei?? pierścienie dobrze założone,??głowica nie ma pęknięć i jest szczelna( sam wziąłem zrobioną na wymiane i była pęknięta) sprężyny nie popękane?? kapnij trochę ropy na tego tłoka, rozpuści nagar i będzie wyglądało na olej bo jest jeszcze świeży i nie wypalony
  • 2 weeks later...
Posted

Kupiłem nową głowicę oryginał Chełmno.

Jak się okazało to głowica wogóle nie dopracowana , zawory na gotowca włozone i wogóle nie trzymają......mało tego gniazda zaworów dofrezowane tylko troszkę a w srodklu głowicy zostawiony taki rant.

Założyłem tą głowicę , poustawiałem wszystko a ciagnik o 10% słabszy i wolniej na obroty się wkreca.

Czy mam ponownie ściągnąć głowicę i oddać ta głowicę do dotarcia zaworów i do dofrezowania gniazd?