konio57 Posted June 16, 2013 Report Posted June 16, 2013 Witam, mam problem z moim pronarem 1025a, a mianowicie nie che mi podnosić, coś lekkiego podniesie a pługa już nie może podnieść, wydaje mi się że może zawór puszcza ale nie jestem pewien.Może miał ktoś z was podobny problem ? Jeżeli tak to proszę o pomoc Wydaje mi się że przy pronarze jest podobnie jak przy mzt 82 więc jak komuś się coś takiego zdarzyło przy mtz to prosze o pomoc Quote
konio57 Posted June 17, 2013 Author Report Posted June 17, 2013 Dowiedziałem się że chyba będe musiał wymienić regulator siłowy.Wie ktoś gdzie on się znajduje w ciągniku ???Pozdrawiam Quote
massay1 Posted June 17, 2013 Report Posted June 17, 2013 Masz zdaje się podnośnik monoblok na dwa siłowniki pod ramionami. Ustrojstwo które nim steruje jest dokładnie pomiędzy tymi ramionami.Czy hydraulika zew. działa prawidłowo? Mierzyłeś na niej ciśnienie oleju? Quote
konio57 Posted June 17, 2013 Author Report Posted June 17, 2013 Hydraulika zew. działa ale ciśnienia nie mierzyłem. A podnośnik mam na jednym siłowniku.Na dwóch siłownikach mają pronary 82 Quote
massay1 Posted June 18, 2013 Report Posted June 18, 2013 A. To regulator siłowy jest pod fotelem. Musisz go odkręcić, potem pokrywę w podłodze i go zobaczysz. Jest przykręcony do przedniej części tylnego mostu koło mocowania siłownika. http://www.pronar.pl/pdf/KwartalnikPRONARnr6.pdfStrona 30http://www.pronar.pl/pdf/kwartalnikPRONAR.pdfStrona 28.Częstą przyczyną jest regulacja lub wyrobiony krzyżak łączący dźwignię z regulatorem. Musisz kombinować. Quote
GalaperStrong_pl Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Sprawdź powyższe elementy ii koniecznie daj znać na forum czy teraz jest już w porządku. Będziemy czekać na Twoją odpowiedź,jeżeli oczywiście jeszcze tutaj zaglądasz. Quote
konio57 Posted June 19, 2013 Author Report Posted June 19, 2013 Jak narazie to nie mam czasu żeby się nim zająć, bo sianokosy itp. Ale jak już go zrobię to napiszę Quote
konio57 Posted July 1, 2013 Author Report Posted July 1, 2013 Dzisiaj znalazłem trochę czasu i wziąłem się za tego pronara. Na szczęście wystarczyło tylko wyregulować na takich śrubkach przy gałce od podnośnika . Jak narazie podnosi mam nadzieje że jak najdłużej Quote
Recommended Posts