troszkin Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Witam mam zasadzone wczesne ziemniaki i cos slabo rosna nawet bardzo co moge zrobic zeby dac im kopa. A za to pozne ziemniaki sa jak stodola tylko ze listki robia sie zolte pryskalem na zaraze i nic. Quote
pawelxy1 Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Możesz dać saletrę amonową ja tak zrobiłem i wystrzeliły;d Quote
VoYtek8 Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Syp saletrę amonową i te ziemniaki zaraz dostana kopa, i zaczną rosnąć. Pozdrawiam Quote
GalaperStrong_pl Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Dokładnie jak piszą Przedmówcy,daj im saletre amoniową i powinny dostać "kopa",ja co prawda nie próbowałem,ale większość opinii na forach właśnie za tym przemawia. Daj znać czy się udało. Quote
pawelxy1 Posted June 19, 2013 Report Posted June 19, 2013 Ja dałem saletrę 2 dni temu i już dostały kopa ;d Quote
troszkin Posted June 19, 2013 Author Report Posted June 19, 2013 dzieki za rade jutro zaraz sie boire za to i dam znac. A w puznych ziemniakach co moze byc przyczyna ze listki robia sie zolte pryskalem na zaraze z jakis tydzien temu i nic Quote
pawelxy1 Posted June 20, 2013 Report Posted June 20, 2013 nie mają czasem za mokro??Może popryskaj na szkodniki? Quote
troszkin Posted June 20, 2013 Author Report Posted June 20, 2013 mokro maja no ale co wody nie wypije Quote
VoYtek8 Posted June 20, 2013 Report Posted June 20, 2013 Te ziemniaki Ci po prostu podmiękły i nie wiadomo czy cokolwiek tam ukopiesz bo jak dłużej tak postoją to po prostu zaczną gnić i wtedy żaden oprysk, ani nawóz nie pomoże. Po prostu módl się zęby nie padało i świeciło słońce. Pozdrawiam Quote
troszkin Posted June 20, 2013 Author Report Posted June 20, 2013 tylko ze radliny w wodzie nie sa tylko gleba jest troche za mokra Quote
GalaperStrong_pl Posted June 24, 2013 Report Posted June 24, 2013 Saletra da najlepszy efekt,jak już spryskałeś top teraz tylko poczekaj i zobaczysz ze warto było. Wiadomo,że nie stanie się to przecież w ciągu 1 dnia bo to mało realne. Quote
kubusjettaII Posted June 25, 2013 Report Posted June 25, 2013 też mam słabe ziemniaki, znaczy się małe są. przez te deszcze. wjechałem ostatnio w nie pielnikiem, po kilku dniach saletra i radełka. czekam efektu. Quote
koscik.edek Posted September 27, 2021 Report Posted September 27, 2021 Jak wynika z waszych doświadczeń - który nawóz na ziemniaki jest najlepszy? ja dalej nie umiem trafic na nic, co byłoby idealne. Polecicie mi coś dobrego? Najlepiej stad: https://sklepfarmera.pl/nawozy-i-odzywki.htmlbo tu mam sprawdzony sklep. Jeśli macie tez jakiś dobry regulator wzrostu - nie pogardzę Quote
Recommended Posts