cichy Posted June 21, 2013 Report Posted June 21, 2013 Witam, szukam opinii o prasach rolujących ursus. Może ktoś z was posiada lub słyszał coś na ich temat. I jeszcze jedna rzecz co jest lepsze sznurek czy siatka? Quote
KrowieBieszczady Posted June 21, 2013 Report Posted June 21, 2013 Te prasy są jednym słowem beznadziejne!Według mnie lepsza jest siatka. Quote
VoYtek8 Posted June 21, 2013 Report Posted June 21, 2013 Czemu uważasz że te prasy są beznadziejne?Ps. Lepsza jest siatka. Pozdrawiam Quote
KrowieBieszczady Posted June 21, 2013 Report Posted June 21, 2013 Jakość balowtów do dupy i ciągłe awarie. Quote
cichy Posted June 24, 2013 Author Report Posted June 24, 2013 Dobrze by było gdyby kolega rozwiną swoją myśl bo twierdzenie "beznadziejne" nic nam nie daje. Może opisz jakie występują awarie. W sumie myślałem o tym sprzęcie trochę inaczej ale może zmyliła mnie nazwa URSUS. Quote
GalaperStrong_pl Posted June 24, 2013 Report Posted June 24, 2013 Jakich elementów awaria najczęściej tutaj występuje? Mnie także bardzo zaciekawił ten temat i chętnie dowiem się szczegółów. Masz jakiś budżet ustalony na zakup prasy? Quote
KrowieBieszczady Posted June 25, 2013 Report Posted June 25, 2013 -scinanie sie zabezpieczeń antyprzeciążeniowych-awarie podbieracza-inne Quote
íktorn Posted June 25, 2013 Report Posted June 25, 2013 Wiadomo polskie tańsze ale jakosc gorszaMyślę ze prasy rodzimej produkcji nie są takie źleMnialem problemy ale wymiana łańcuchów na lepszeZałatwiła sprawie są to dobre prasy na 20 do 50 ha roczniePowyżej tego areału polecilbym zagraniczne. Gdyż nasze padną po 7 sezonach Quote
cichy Posted June 27, 2013 Author Report Posted June 27, 2013 Podejrzewam, że KrowieBieszczady robi dużo sianokiszonki a przy tym każda prasa dobrze dostaje po tyłku. U mnie pracowała by tylko przy sianie i słomie. Quote
KrowieBieszczady Posted June 27, 2013 Report Posted June 27, 2013 Ja po 700 balotow kichy robie + siano. Z roku na rok coraz więcej i teraz kupilem Unie Famarol 1,8 VD, bo nie mialem duzego budzetu. Quote
volviak Posted June 27, 2013 Report Posted June 27, 2013 Kolega robi grubo ponad 2000 balotow rocznie u siebie i jeszcze na uslogi jezdzi a matal fach ,osobiscie uwaza ze sipma byla by dobra prasa na twoj areal łak i wgl Quote
pablos Posted June 28, 2013 Report Posted June 28, 2013 ja posiadam sipmę robię po 500 balotów plus siano i usługi kupiłem nową robię już 7 sezon i na razie obyło się bez napraw ursus czyt warfarma nie cieszyły się dobrą opinią być może teraz pod nową nazwą jakość będzie lepsza ! Quote
íktorn Posted June 28, 2013 Report Posted June 28, 2013 Ja w metal fan musialem wymienić Łańcuchy bo w 3 sezonPękały co 30 balotow i przy okazji ugiął łańcuch oske walkaPrzy czym robię 600 słomy 350 siamokiszomki rocznieI uważam ze te prasy są za słabe na większe gospodarstwaW tym roku to 5 sezon i po 10 to będzie złomPodejrzrwam ze w samej slomie wytrzymała by więcejPlus to siatką owiniecie trwa 40 sek W sznurku 2,5 minutyJak ta zuzyje to pomyśle o czymśLepszymLely bądź krone widziałem sipme na 200haPo 5 sezonach już nikt mie chciał jejKupić i poszła mś złomA dobra prasa to 3 razy więcej wytrzyma i 3 razy więcej kosztujeTyle ze lepsza praca bez awari więc to cena a jakość wychodziInaczej Quote
Recommended Posts