Jump to content

Recommended Posts

Posted
Panowie to znowu ja , mam już prawie zaklepaną talerzówkę Famarol Słupsk,z1983 roku za 1900 zł. , ale jak na moje oko dosyć sprawna,napiszcie więcej co o tych talerzówkach sądzicie,jakie opinie one mają,ja mam 2,5 ha 4-5 klasa to myślę że nie ma co wydziwiać-czekam na wasze porady ,bo za 2 dni mam ją kupić,tak umówiłem się z gościem,-pozdrawiam i czekam na komentarze.
Posted
Ja mam taką talerzówkę. Wadą tych talerzówek jest wichrowanie się ramy. W efekcie pierwszy wał zagłębia się tylko prawą stroną, a tylny tylko lewą. Na oko nie widać czy rama jest zwichrowana. Zerknij czy talerze z prawej strony pierwszej sekcji nie są wyraźnie bardziej zużyte. Przyjrzyj się też czy ktoś nie pomieszał talerzy aby ukryć zwichrowaną ramę. Można to skorygować, dwie godziny roboty. Mnie pękła rama przedniej sekcji talerzy tuż obok czopu, ale wstawiłem wzmocnienie i jest dobrze.. Ogólnie jednak muszę stwierdzić, że to dobra talerzówka. Pozdrawiam!
Posted
Też kilka razy spawałem, ale nigdy nie wytrzymało dłużej niż 2 godziny. Żeby porządnie zrobić trzeba zespawać i wstawić wzmocnienie z grubościennego profila zamkniętego. Jeżeli zakupisz tę talerzówkę wyślę Ci zdjęcia jak to mam zrobione i jak skorygowałem zwichrowaną ramę. Pozdrawiam!
Posted
na razie z tej za 1900 zrezygnowałem,znalazłem inną tego typu tańszą ale 160 km od domu,1 właściciel przysięga że nic nie pogięte i nie spawane,nawet pisze że talerze i łożyska po wymianie ,ma mi przysłać zdjęcia na meila-być może kupię to wtedy z Tobą się skontaktuję-pozdrawiam
Posted
Panowie wreszcie kupiłem talerzówkę ale prawie nówka 2009r.2400zł.248km.od domu 2x8 talerzy Bomet,nawet farba z talerzy dobrze nie zdarta,już ją wypróbowałem-jestem zadowolony-pozdrawiam wszystkich którzy mi doradzali
Posted

Panowie dzis widziałem w ogłoszeniach talerzówkę co gość w tylnych talerzach sam wyciął trójkąty i zrobił z nich talerze uzębione jak przednie też o tym myślę jak w agrofactory przód i tył uzębione co sprzyja lepszemu talerzowaniu pociętej słomy po kombajnie-co o tym sądzicie,czekam na dyskusję-pozdrawiam

Cena dość wygórowana' date=' ale jak prawie jak nowa jest to może być :). Gratuluję szczęśliwego zakupu.

Ps. Sam się musze rozejrzeć za jakąś talerzówką :D Pozdrawiam :)

[/quote']

woytek zważ że nowa tego typu kosztuje 3600-a ta jest naprawdę jak nowa nawet na talerzach jeszcze czarny kolor jest,nie wiem czy pracowała ze 100 godzin,podobno ten co mi sprzedał zabrał komuś za długi,pozdrawiam