Kamilc-360 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Witam mam takie pytanie dotyczące hydrauliki zewnętrznej w mojej 60-ce. Otóż nie za bardzo się tam znam ponieważ nigdy tego nie używałem dopiero od 2 lat mam podłączonego jedynie tura, ale do rzeczy przy 60-ce są dwa gniazda szybkozłącza pod jedno jest podłączone tur a pod drugie chciałem podłączyć przyczepę kiprującą i teraz jak to będzie działać bo jak wezmę dźwignię do góry to będzie się jednocześnie tur podnosił i przyczepa? Dodam że tura nie mogę zdjąć ponieważ będę przewoził ziemię więc muszę czymś ładować, więc proszę opiszcie mi jak to działa. Quote
grzepaku1 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 możesz mieć tura pod jedną końcówkę a przyczepę pod drugą jak podnosisz dżwignię do góry i podnosisz tura to w tym momencie będzie opadadała przyczepa ale nie ładujesz turem z podpietą przyczepą a jeśli wywracasz przyczepę i dżwignię przyciskasz na sam dół to opadnie tur ale po unieseniu przyczepy leko unosisz tura i odjeżdżasz jeśli ci to przeszkadza to możesz założyć zawór i zamykać obwód na tura w czasie transportu by nie opadywał w czasie wywrotu w pozycji lekko niżej od położenia neutralnego rozdzielacza jest opuszczanie tura i przyczepy razem Quote
Recommended Posts