admin Posted February 22, 2009 Report Posted February 22, 2009 Czy używacie środków do dezynfekcji i zasklapiania wymion po doju??Jakie środki są najlepsze?? Jaką powinny miec konsystencję: rzadki czy gęsty?? Quote
krzysiek Posted February 22, 2009 Report Posted February 22, 2009 ja urzywam amarilo jest dobry i łatwo się ponim myje wymiona. konsystencje taką srednio Quote
rolnik Posted March 4, 2009 Report Posted March 4, 2009 Witam. Ja używam dipalu, jest to koncentrat 1 l na 4l wody, jest raczej rzadki. Jak krowa ma bardzo wrażliwe wymie to używam takiego środka (nie pamiętam nazwy) który tworzy taką gumkę ochronną. Quote
Marek607 Posted March 5, 2010 Report Posted March 5, 2010 Używałem takich środków przez okres 3 miesięcy. Powiem szczerze że nie widzialem jakiegoś cudownego rezultatu. Obecnie zrezygnowałem z tego typu preparatów. Quote
TadekS Posted July 11, 2011 Report Posted July 11, 2011 Ja na przyklad stosuje diprex, polski w miare tani i u mnie dziala niezle...i tak taniej wychodzi niz leczenie zapalen wymienia, diprex nie jest zbyt gesty i w miare sie odroznia kolorem od wymienia. Quote
Recommended Posts