Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jaki nawóz dolistnie na kukurydze. Wysokość 0.5m, klasa ziemi 4-5, Dodaje że herbicyd ją osłabił . Czy można pryskać dolistnie gdy od 2 tyg susza.

Czekam na szybką odpowiedź z góry dzięki.

Posted
Ja wczoraj pryskałem odżywką Kristalon-żółty na 1 hektar dałem dawkę jak na 3ha czyli cały karton i czekam na efekty :) Ale to bardzo tani środek, a znajomy mówił że u niego od lat bardzo dobrze działa. Pozdrawiam :)
Posted
Ta cała odżywka kosztowała mnie dokładnie 38zł za karton(w którym są 3 woreczki, jeden woreczek na hektar) więc koszt prawie żaden, a kukurydzę musiałem zasilić bo pod koniec maja miała wyraźnie za mokro i miejscami słabiej się rozwijała, teraz ładnie zaczeła odbijać więc pomoc jej się przyda. ;) Pozdrawiam :)
Posted
Miałem ten sam dylemat. Zaryzykowałem z NanoGro i Lignohumatem w fazie 4 liścia, bo chemia z poprzedniego roku niebywale mi osłabiła glebę (a pryskałem dużo :/) Czekam na efekty i pewnie je ocenię, bo zostawiłem 1ha obszaru kontroli. Na ulotkach wygląda to fajnie, zobaczymy czy tylko na ulotkach.
  • 4 months later...
Posted

Faza rozwojowa:

3-6 liści

- Ekolist Mono Cynk 1-2l/ha

- Amino mikro Kukurydza - 0,5-1kg/ha

- Maximus PKMg 3-5kg/ha

6-10 liści

- Maximus NPK 20-20-20 - 3-5kg/ha

- Amino mikro Kukurydza - 0,5-1kg/ha