Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam

ostatnio natknąłem sie w necie na przetrząsarkę pasową(akpil-osa)

mam karuzele i nie wiem która z tych maszynek bedzie lepiej rozbijała siano.Akpil pełni funkcje przetrząsania i zgrabiania.A po karuzeli trzeba jeszcze zgrabiać famarolem Z211 w wały i potem jest problem z prasą bo sie zapycha.Może lepiej mieć obie maszyny karuzele i akpila.

Prosze o dpowiedzi.:huh::s

post-3691-14224791986443_thumb.jpg

post-3691-14224791986675_thumb.jpg

Posted

Witam

Ja od kilku lat używam pasków i jestem bardzo zadowolony. Maszyna nadaje się do rozrzucania z pokosów , przegrabiania jak również do zgrabiania na wałki pod prasę. Nigdy nie używałem karuzeli także pod tym względem nie mam porównania. Wcześniej używałem "gwiazdy" i nie do końca się sprawdzała. Jeżeli chodzi o zgrabianie to super natomiast rozrzucanie i przewracanie to nie koniecznie.

Pozdrawiam

Posted
Nie da się powiedzieć co jest lepsze... Karuzela dobrze roztrząsa, a osa jest lepsza do zgarabiania pod prasę. Jednak każdy robi tym co uważa i ma. To wybór każdego rolnika co będzie używał. Ja jestem bardziej przekonany za karuzelą. Pozdrawiam :)
Posted
Obecnie żadną bo już bydła u nas nie ma, ale jakieś 15 lat temu była u nas zgrabiarka gwiazdowa 5, a potem dziadek sprzedał bo tylko miejsce zajmowała i nikt jej nie używał. Pozdrawiam :)
Posted
My mamy karuzele i jest swietna ,o osie nic nie powiem bo osobiscie nie widzialem jej w akcji. ,zgrabiamy gwiazda 7 ale ona nie nadaje sie na skosy i teraz kupujemy zgrabiarke karuzelowa najprawdopodobniej samasz ,zalezy tez jaki masz areał łąk ?