Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam, chciałem zapytać czy ktoś korzysta z takie cudu jak łańcuchy na koła. Jak spadł śnieg i trzeba było wyciągnąć szwagra z rowu pojechałem traktorem ale i tak nie dało rady, sam się zakopałem. Postanoiwłem kupić sobie łańcuchy żeby nie mieć już zima problemów. Możecioe coś polecić, jak to dobrać, co przede wszystkich zmierzyć żeby dobre kupić?
Posted
Sąsiad u nas miał coś takiego ale tylko dla tego że wygrał, ogólnie to taki niepotrzebny prezent. U nas przynajmniej nie ma takiego problemu by łańcuchy zakąłdać. On jak założy to tylko gdzieś koło zamieliło i pękał. Albo za slaby albo poprostu nie ma sensu takich łańcuchów zakładać. A komplet kosztuje jakieś 800zł.
Posted
Łańcuchy na koła do ciągnika to nie jest taka głupia rzecz, tylko trzeba mieć dobre i umieć z nich korzystać. Sąsiad zarobkowo wywozi beczkowozem szamba. Na pełnym obciążeniu na jednej osi beczkowóz jak wjedzie w wysoki śnieg to nie idzie ruszyć. Dlatego z powodzeniem używa łańcuchów. Wiadomo nikt nie odgarnia śniegu z dojazdu do szamba, z łańcuchami żaden śnieg nie jest problemem.