volviak Posted June 26, 2013 Report Posted June 26, 2013 Mamy 50 ha ,ursusa 1224, dwie szescdziesiatki i forsza e512 , gospodarstwo sie rozwija i szostka juz nie do konca wystarcza ,co sadzicie o tym NH? Bedzie sie nadawał ? Quote
john 7800 Posted June 27, 2013 Report Posted June 27, 2013 kolega ma racje wyżej NH ma nabite dużo elektroniki a NH i Case to jedno jest jeżeli coś zachodniego chcesz kupić to tylko Jd,Fendt.Massey-Fergusson,Claas,Valtra te marki ci polecam jeżeli coś tańszego to Dojcza,same,Landinni a jak nie to to coś z ursus może 1634 na 50h jak znalazł Quote
íktorn Posted June 27, 2013 Report Posted June 27, 2013 Zakup to ciężka sprawa ja kupowałem 16 miesięcy temuKażdy diler zachwala swoje granicą inny sprzet i teżZależy od wysokości budżetu oraz kosztów obsługi serwisuDanej marki czy to ma być sprzet z elektronika na wypasCzy jak najprostszy ale oferujący w standardzie już np klimekAmortyzację kabiny biegi pod obciążeniemJa mnialem dylemat między JD.Fergusonem a ValtraA suma sumarum kupiłem polski ciągnik Crystal Orion 16.1Doposarzylem go w tuż woj i resorowana oś przednią to wyszło taniejO 80 do 110tys jak u konkurencji i tańsza eksploatacja ciągnikaSilnik to ma Sisu 66 cta 161 km skrzynia ZF 4 biegi pod obciążeniemJak na polski ciągnik to super. Oszczedny 10 do 12l na godzinęNiskie koszty eksploatacji .ciągnik z dobrych komplementówNie żałuję zakupu może gdybym mnial wiekszy budżet kupilbymBardziej markowy ale z 2 strony na moje 75ha to ciągnik na wieleLat Cena to 230 tys netto po dolozeniu osi i wom oraz tuz wyszło 330 brutto.Kabina amortyzowana w standardzie ale wybrać musisz samMówię o nowym sprzęcie bo nie wiem co kolega chcę kupić Quote
troszkin Posted June 30, 2013 Report Posted June 30, 2013 New Holand ma faktycznie. duzo elektroniki ale mi to odpowiada czym wiecej elektroniki tym wieksza wygoda Quote
íktorn Posted July 2, 2013 Report Posted July 2, 2013 Przy twoich ha po 20 latach ciągnik będzie mnial 5000 sthI fizycznie połowę zużycia a z powodu wilgoci ciągle będziesz mnial problem z twoja elektronikaI przeplacac będziesz na okrągło Quote
Recommended Posts