Jump to content

Recommended Posts

Posted
Co do zbóż i rzepaku to będzie podobnie jak w ubiegłym roku, myślę że kukurydza będzie w cenie bo może jej brakować bo wielu ludzi nawet jej nie zasiało bo nie dało się wjechać na pole, a niektóre uprawy zniszczyły sie z powodu dużej ilości wody, z ziemniakami może być podobnie, jednak jasnowidzem nie jestem. Pozdrawiam :)
Posted

Wojtku co do kukurydzy to mysle ze bedzie wiecej niz zboza gdyz zauwarzylem ze sporo osob wiecej zasialo kukurydzy i prosa a nizeli np.pszenicy ale to moze tez zalezec od rejonu

Pozdrawiam

Posted
He co kraj to obyczaj widze u mnie znowu duzo ludzi przerzucilo sie na kukurydze glownie z powodu ceny no i nie ukrywajmy przez naklad robic sie nie chce;-) wielu rezygnuje z rzepaku a wlasnie propo rzepaku jaz tydzien temu firmy wydzwanialy zeby kontraktowac rzepak z cena dnia 1650 zl/t a zboza.... tak jak kolega wczesniej mowil niemca zalalo u nas tez czesciowo ciekawe jak w ameryce zboza wypala moze byc cena i chyba nawet nie bedzie sensu trzymac zboza czekac na cene tyko od razyu sie pozbyc moze byc powtorka z zeszlego roku ewentualnie do grudnia poczekac...