Jump to content

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysle ze koniec lipca a poczatek sierpnia wszystko sie zacznie tak ze duzych opuznien nie bedzie bo mimo dlugiej zimy pogoda duzo nadrobila

Pozdrawiam

Posted

ja myślę że w Wielkopolsce gm Kościan koło 16-25 lipca ;d

Już się nie mogę doczekać;d Tylko szkoda że w tym roku nie posiałem zboża;/

I szkoda że ciągnika nie mam

Posted
Żniwa powinny się zacząć koniec lipca - początek sierpnia. Będą większe różnice między koszeniem ozimego a jarego niż zwykle. Ale niestety w tym roku będzie tylko około 70% normalnych zbiorów :(
Posted

U nas na północy koniec lipca jes pogoda dopisze zbiory

Wyjda podobnie jak w zeszłym roku może nawet lepiej

U nas wiosna dopisała ciepło i w mniare regularne opady

Posted
U nas w centralnej części Polski panuje taka zasada że 22 lipca zaczynają żyta ;D ale wiadomo że nie zawsze co do dnia sprawdza sie to, ale kiedyś dawniej mówili że z reguły pokrywało sie to ;)
Posted
Witam u mnie jak na razie to tylko jedno pole jęczmienia wykosili z tydzień temu a tak to nikt jeszcze się nie wyrywa,zboże dojdzie a na owies deszcz się przyda pada już dwie noce.
Posted
U mnie (województwo Świętokrzyskie) żniwa już rozpocząłem tydzień temu.Skosiłem owies....rotacyjną bo jakaś choroba sie przyjeła i musiałem pół hektara wykosić żeby na całe pole nie siadło. A tak to myśle że jeszcze tydzień i będą długo oczekiwane żniwa.