Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam wszystkich, zbliżają się żniwa i ci co mają swoje kombajny i jeżdżą po usługach, myślą pewnie po ile brać za godzinę zegarowa lub za hektar. Dodam że w mojej okolicy liczy się na godziny,ciekaw jestem jakie ceny są u was koledzy? ja w zeszłym roku deutz fahr m 900 heder 3m brałem za godzinę 250zł.a jak to wygląda u was jakimi kombajnami kosicie i ile liczycie ewentualnie ile płacicie za tą usługę.pozdrawiam i czekam na rozwój tego tematu .
Posted

W zeszłym roku brałem 280 zł za h

W tym podobnie troszkę taniej ale klientów

Nie brakuje

W naszym rejonie od 280-320 za 4 metrowke

Kółko rolnicze bieze 500 zł za class 6 m ale wiadomo skosi więcej

Posted
u mnie np jest jak by to nazwac taka firma ktora zajmuje sie koszeniem zborza i innymi zeczami zwiazanymi z rolnictwem oni maja claasa tylko nie wiem jaki model heder 4,20. Ta cena rynkowa ktora jest napisana w poscie jest nie aktualna
Posted
Witam dzięki kolego troszkin żniwa nie długo ja zostanę przy ceni ez zeszłego roku,w sumie koszę tylko po znajomych będę miał ze 20-25 godzin może nie dużo ale ja ciśnienia na zarobki nie mam.pozdrawiam i życzę pogodnych bezawaryjnych żniw i wysokich plonów.
Posted
U mnie w pleszewskim kolega, który u mnie będzie kosił bizonem w tym roku bierze 280zł, stałym klientom liczy 260zł, jeszcze nie wiem jak w kółkach będą brać ale stawka też będzie w granicach 280-300zł
  • 11 months later...
Posted

u mnie np jest jak by to nazwac taka firma ktora zajmuje sie koszeniem zborza i innymi zeczami zwiazanymi z rolnictwem oni maja claasa tylko nie wiem jaki model heder 4' date='20. Ta cena rynkowa ktora jest napisana w poscie jest nie aktualna

[/quote']

troszkin skąd jesteś?

Posted
Heh u mnie powiat radomszczański bierze się od hedera znajomy jeden 3,60m to 350 zł bez sieczkarni drugi 4,2m 450 zł wszystko za godzinę , ja swoim corsarem brałem 200 i tak zostaje a w tym roku już mam paru klientów .
Posted

Witam, u mnie za zo56 znajomy bierzw 270żł bez sieczkarni , umówiłem sie na jutro ciąć jęczmień ale popadało i nici ze żniw :(

#olimp72 a dużo ludzi u Ciebie ma kombajny w okolicy ?

Jak mało to mogą sie cenić.

Posted
w sumie to jest komabajnów troche w obrębie 5 km to jest chyba 10 z tym że głownie 3 jeździ po usługach a reszta to ma małe tylko dla siebie bo ziemia słaba to i mało ludzi uprawia
  • 3 years later...
Posted
Pewnie tak samo jak w zeszłym roku. W polach ogólnie bida. U mnie pssenica experymentalna ładna jak na razie . 1,18 ha a dostała biga polifoski pod korzeń i biga saletry, jęczmień na rupciu ciekawy a na glinie mierny. Jedyna okazała roślina to gryka.