zetek85 Posted June 29, 2013 Report Posted June 29, 2013 Planuję kupić taki kombajn tylko nie wiem czy wziąść z daszkiem czy z kabiną naglaka bo o innej nie ma mowy.Czytałem że w kabinie jak złapie na polu deszcz nie bedziemy mokrzy.Znowu z daszkiem że sie bardzo kurzy i słońce świeci w oczy.Ale można usłyszeć co sie dzieje z silnikiem czy coś.Czy do claasa mercatora można kupic kabine naglak?Czytałem też że ten claas lepiej wygląda bez kabinyProsze o dpowiedzipozdro Quote
pawelxy1 Posted June 29, 2013 Report Posted June 29, 2013 Jak dla mnie lepiej bez kabiny. Przynajmniej wszystko widzisz dokładnie Quote
zetek85 Posted June 29, 2013 Author Report Posted June 29, 2013 mój sąsiad ma bez kabiny i jest fajnie Quote
pawelxy1 Posted June 29, 2013 Report Posted June 29, 2013 To masz odpowiedź. Gdy masz kabinę to czasem nie wszystko dostrzeżesz a bez kabiny to masz przynajmniej świeże powietrze;d Quote
KrowieBieszczady Posted June 29, 2013 Report Posted June 29, 2013 Ja na twoim miejscu brabym z kabina. O wiele lepiej wedlug mnie. I lepiej nawet wyglada jak dla mnie. Quote
zetek85 Posted June 29, 2013 Author Report Posted June 29, 2013 a wy posiadacie mercatory?pawelxy1 a jak sie założy 2 wiatraczki bedzie chłodzik Quote
pawelxy1 Posted June 29, 2013 Report Posted June 29, 2013 zetek wtedy jak byś miał chłodzenie to tak jak KrowieBieszczady napisał bierz z kabiną. Przynajmniej na głowę nie pada Quote
zetek85 Posted June 30, 2013 Author Report Posted June 30, 2013 KrowieBieszczady to fakt no jeszce można wozic browara i sie nie zagrzejejak sie włączy wiatraczki Quote
kubusjettaII Posted June 30, 2013 Report Posted June 30, 2013 kabina zawsze lepiej osłoni przed słońcem, wspomnianym deszczem, kurzem. do ochłody mogą służyć wentylatory a zawsze można pomyśleć o klimie, przy daszku już nie. Quote
Robert ;-) Posted June 30, 2013 Report Posted June 30, 2013 Witam koledzy a ten kombajn to ma ładnie na zdjęciach wyglądać czy kosić zboże;-] kabina to zawsze kabina można zawsze okno czy drzwi otworzyć i będzie słychać, ja w pierwszym sezonie kosiłem bez daszka to porażka żar z nieba się leje,na drugi sezon zrobiłem daszek zupełnie coś innego jest dużo chłodniej choć kurzy się tak samo albo i gorzej[zbija się pod daszkiem kurz]. Moim zdaniem kabina to najlepsza opcja nawet bez klimy.co do kabiny to nie wiem czy ta oryginalna claasa nie będzie lepsza[solidniej wykonana niż naglaka] Quote
zetek85 Posted June 30, 2013 Author Report Posted June 30, 2013 robert983 no właśnie która lepsza ale zdaje mi sie że naglaka bedzie lepsza bo ma komplet świateł,wentylatorki,w środku oświetlenie itp.myśle nad tym:http://allegro.pl/kombajn-claas-mercator-60-i3327075317.html Quote
piernik Posted June 30, 2013 Report Posted June 30, 2013 A możecie mi powiedzieć czy mercator 75 a mercator 70 mają te same wymiary sit? Quote
Wesoły Posted June 30, 2013 Report Posted June 30, 2013 Witam! Ja właśnie poszukuje kabiny do mercatora 75. Wiecie może gdzie mogę znaleść używane oryginalne lub nie, kabiny do tego modelu i jeśli ktoś wie w jakiej cenie mogą one być to byłoby super. Nie biorę pod uwagę Naglaka. Quote
zetek85 Posted July 1, 2013 Author Report Posted July 1, 2013 wesoły dlaczego oryginalne a nie np.naglaka ile kosztuje kabina do claasa mercatora NAGLAK z wyposażeniem LUX???lepsza jest kabina naglak czy oryginalna Quote
Robert ;-) Posted July 1, 2013 Report Posted July 1, 2013 Myślę że za 3 tysie by można było już kupić oryginalną kabinkę kolego pytasz czy lepsza claasa czy polska to czemu chcesz kupić merkatora a nie bizona odpowiedz myślę prosta Quote
Wesoły Posted July 2, 2013 Report Posted July 2, 2013 Pozwolę sobie zapytać całkiem o co innego. Może ktoś mi powie czy w merkatorze, obojętnie jakim jest łożysko na końcu rury wysypu ziarna czy ślimak podajnika trzyma się tylko na obudowie? Quote
Recommended Posts